Tgrt Haber
29 Ekim 2021 00:22

Meteoroloji uyardı: Kar ve kuvvetli sağanak geliyor

Meteoroloji'den yapılan son hava tahminlerine göre, yarından itibaren yurdun büyük bölümünde yağmurlu hava etkili olacak. Hafta sonu da etkisini sürdürecek olan yağış Doğu Anadolu'da kar, diğer bölgelerde ise sağanak şeklinde olacak.

Meteoroloji uyardı: Kar ve kuvvetli sağanak geliyor
hava durumu,sağanak,kar,meteoroloji

Türkiye'nin büyük bölümü yağışlı havanın etkisi altına giriyor. Yarın sabah saatlerinden itibaren birçok ilde kuvvetli yağmur beklenirken, Doğu Anadolu Bölgesi'nde ise kar yağışı görülecek. İşte hava durumuyla ilgili son gelişmeler...

29 İLDE SAĞANAK, 5 İLDE KAR VAR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yarın için hava durumu tahmin raporunu açıkladı. Buna göre; 29 ilde sağanak yağış, 5 il için ise kar yağışı uyarısı yapıldı. Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Sivas çevrelerinde sağanak beklenirken, yurdun batısı ve orta kesimlerinde hava açık olacak. Marmara'da ise hava parçalı bulutlu seyredecek.

Kar yağışı yarın Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı ve Bayburt'ta görülecek.

Meteoroloji uyardı: Kar ve kuvvetli sağanak geliyor
Meteoroloji'nin cuma günkü hava tahmini raporu

DOĞU ANADOLU İÇİN KAR YAĞIŞI UYARISI

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü, doğu illeri için kuvvetli sağanak yağış, su baskını don uyarısında bulundu. Yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Doğu Anadolu'da 29 Ekim 2021 Cuma beklenen yağışların, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkâri çevreleri ile Ağrı'nın ve Van'ın güneyinde yerel olarak kuvetli (21-50 kg/m2) yağmur ve sağanak, Erzincan, Erzurum, Kars ve Ağrı illerinin yüksek kesimlerinde, Van'ın güneyinde (Başkale, Bahçesaray, Çatak) ve Hakkari'nin kuzeyinin yükseklerinde kuvvetli kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Kuvveti yağışların meydana getirebileceği sel, su baskını, ulaşımda aksamalar ile buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Kuvvetli yağışların bölge genelinde aksam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor."

SEL VE SU BASKINLARINA DİKKAT

Şanlıurfa, Diyarbakır ve Batman illerinin kuzeyi ile Siirt çevresinde de yarın sabah kuvvetli sağanak bekleniyor. Meteoroloji'den yapılan uyarıya göre, söz konusu kuvvetli yağışların yarın akşam etkisini kaybetmesi öngörülüyor. Sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...