Tgrt Haber

Meteoroloji'den 13 il için sarı kodlu alarm! Aralarında İstanbul da var 

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Meteoroloji Genel Müdürlüğü
10 May 2024 07:37 - Güncelleme : 10 May 2024 10:38

10 Mayıs hava durumu Meteoroloji, tarafından yayımlanırken 13 il için  sarı kodlu sağanak yağış alarmı verildi. Uzmanlar İstanbul sakinlerini sat vererek uyarırken, ülke geneli ise toz taşınımının etkisine girdi.


Mayıs ayının ortalarına yaklaşılırken Türk halkı, güneşin yüzüne hasret kaldı. Yurt genelinde kapalı ve yer yağışlı bir hava görülürken Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yeni bir yağışlı hava uyarısı geldi. 

BUGÜN (10 MAYIS) HAVA DURUMU: ÇÖL TOZLARINA DİKKAT!

Yapılan tahminlere göre, ülke geneli parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi ve batısı, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Adıyaman, Gaziantep, Kilis, Elazığ, Van ve Hakkari çevreleri sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı. Yurt genelinde toz taşınımı bekleniyor.

Meteoroloji'den 13 il için sarı kodlu alarm! Aralarında İstanbul da var  - 1. Resim

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Güney kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

13 İL İÇİ SARI UYARI

Ayrıca meteorolojik değerlendirmeler sonrası 13 ilimiz için Meteoroloji'den  sarı kodlu uyarı geldi. Buna göre bugün Antalya, Burdur, Edirne, Isparta, İzmir, Muğla, Balıkesir, Çanakkale, Hakkâri, İstanbul, Kırklaresi, Tekirdağ'da yaşayan vatandaşların evden dışarı çıkmaması ve çıkmak zorundalarsa da gerekli tedbirleri alması isstendi  

Meteoroloji'den 13 il için sarı kodlu alarm! Aralarında İstanbul da var  - 2. Resim

İSTANBUL HAVA DURUMU NASIL?

İstanbul hava durumu bugün bir hayli yoğun, yeni güne kapalı bir hava ve yer yer yağmur geçişleriyle başlayan vatandaşlar yazı iple çekiyor.

Ancak AKOM, İstanbul için kuvvetli sağanak uyarısında bulundu. Bu akşam saat 18.00 itibarıyla etkisini göstermeye başlayacak yağışların pazar sabah saatlerine kadar sürmesi bekleniyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), kent genelinde hafta sonu sağanak ve pazar günü sabah saatlerine kadar fırtına beklendiğini duyurdu.

AKOM'dan yapılan açıklamaya göre, İstanbul başta olmak özere yurdun büyük bölümü yeniden soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girdi.

İstanbul'da saat 18.00'dan itibaren aralıklı sağanak geçişleri bekleniyor.

FIRTINA BEKLENİYOR 

Pazar günü sabah saatlerine kadar etkili olması beklenen yağışlı sistem nedeniyle rüzgarın aralıklarla fırtına şeklinde esmesi, beraberinde il genelinde yer yer kuvvetli sağanak geçişlerinin yaşanması öngörülüyor.

Sıcaklıkların ise 14-18 derece aralığında seyredeceği tahmin ediliyor.

İstanbul'da hava sıcaklıklarının 14 Mayıs'a kadar mevsim normalleri civarı ila 2-4 derece altında, 15-25 Mayıs tarihleri arasında mevsim normalleri civarı ila 1-3 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

Kaynak: Meteoroloji Genel Müdürlüğü
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...