Tgrt Haber

Meteorolojiden 5 il için uyarı: Tedbirli olun

25 Aralık 2018 20:50
Meteorolojiden 5 il için uyarı: Tedbirli olun
doğu anadolu,,kar,,uyarı,,meteoroloji,,hava durumu,,tunceli,,bingöl,,elazığ,,malatya,,adıyaman,

Kış mevsiminin beyaz temsilcisi kar yağışı yurdun dört bir yanında etkili olmaya başladı. Meteoroloji de bazı iller için don ve buzlanma uyarısı yaptı

Özellikle doğu bölgelerimizdeki illerde etkisini iyiden iyiye hissettiren kar yağışı, don ve buzlanmaya neden oluyor. Meteoroloji İşleri Müdürlüğü de yaptığı tahmin ve raporlarla vatandaşı önceden uyarmaya çalışıyor. Buna göre; Meteoroloji'nin yaptığı son tahminler çerçevesinde Elazığ, Malatya, Adıyaman, Tunceli ve Bingöl için önemli uyarılarda bulundu.

KAR, BUZ VE DON UYARISI
Söz konusu illerimiz için yağmur ve kar beklentisini tekrarlanırken, buzlanma ve don uyarısı yapıldı. Öte yandan bölge genelinde soğuk hava nedeniyle araçların camlarının buz tuttuğu görüldü.

DOĞUANADOLU'DA DONDURUCU KIŞ ALARMI
Elazığ, Malatya, Adıyaman, Tunceli ve Bingöl'ün de sorumluluk alanını kapsayan Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, çok önemli uyarılarda bulundu. Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi tarafından yapılan açıklamada; "Bölgemiz genelinde hava parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksek kesimleri kar yağışlı geçecek. Hava sıcaklıklarında 2-4 derecelik düşüşler beklenmektedir. Rüzgar değişik yönlerden hafif, yer yer orta kuvvette esecek. Lokal olarak sis, pus hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunmalıdır" denildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...