Tgrt Haber
21 Haziran 2021 06:36

Milli gemiye özel amblem

Seri üretim hattından çıkan ilk milli güdümlü füze Atmaca’nın test atışının yapıldığı TCG Kınalıada için özel olarak amblem hazırlandı. Amblem içinde barındırdığı birçok mesajla dikkat çekiyor.

Milli gemiye özel amblem
atmaca,,TCG Kınalıada,

Seri üretim hattından çıkan ilk milli güdümlü füze Atmaca'nın test atışının yapıldığı TCG Kınalıada için özel olarak amblem hazırlandı. Amblem tarihte kurulan büyük Türk devletlerinden mavi vatandaki hak ve menfaatlerin korunmasına kadar birçok mesajı içinde barındırmasıyla dikkati çekiyor.

Milli güdümlü füze Atmaca'nın atış gününde milli gemi TCG Kınalıada'nın amblemi de dikkati çekti. Amblemde bulunan 16 yıldız, tarihte kurulmuş büyük Türk devletlerini temsil ediyor. Ayrıca harita da geminin mavi vatandaki hak ve menfaatleri koruma iradesini simgeliyor.

Göğe yükselen roket ucundaki yıldız ve çok katmanlı gökyüzü, geminin Atmaca güdümlü mermisi ile kazandığı uzun menzilli angajman yeteneğini anlatıyor. Amblemde bulutların arasına gizlenmiş savaş yönetim sistemi figürü de yer alıyor.

Amblemde ayrıca geminin her türlü hava ve deniz şartlarında gece ve gündüz görev yapma kararlılığı da dalgalı denizle anlatılıyor. Personelin birbirine olan bağlılığı ise amblemi çevreleyen halatla ifade ediliyor.

Milli gemiye özel amblem

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...