Tgrt Haber
25 May 2021 08:03

MİT ve TSK’dan tam isabet

Millî İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) ortak operasyonuyla ikisi sözde üst düzey dört terörist, Irak'ın kuzeyindeki Duhok kırsalında etkisiz hâle getirildi.

MİT ve TSK’dan tam isabet
MİT,TSK,kuzey ırak,opesyon,PKK

Irak'ın kuzeyinde yürütülen Pençe-Şimşek Operasyonu bölgesindeki PKK/KCK'lı teröristlere Suriye'den mühimmat ve terörist aktarımı yapılacağı istihbaratının ardından operasyon kararı alındı.  

MİT ve TSK, Irak'ın kuzeyinde ortak operasyon gerçekleştirdi. MİT, PKK’lı teröristlerin yerini tespit etti. TSK'ya bağlı hava kuvvetleri pilotları ise attıkları bombalar ile örgüte bağlı militanları imha etti.

2'Sİ ÜST DÜZEY 4 PKK'LI ETKİSİZ

Örgüt mensuplarının, silah ve mühimmat ile Suriye'den Irak'ın kuzeyine geçtikleri ve sivil yerleşim yerlerinden uzaklaşarak Duhok kırsalında bulunduklarının tespit edilmesi üzerine düzenlenen hava harekâtıyla aralarında ikisi sözde üst düzey dört terörist etkisiz hâle getirildi.

MİT ve TSK’dan tam isabet

Operasyona ait görüntüler uydu kamerasından yayımlanmıştı. Bu görüntüler de ise, o operasyon sonrasında bombalanan bölge ve araçların son hali yer alıyor.

MİT ve TSK’dan tam isabet
MİT ve TSK’dan tam isabet

Bölgede etkisini kaybeden terör örgütü, Suriye’deki uzantısından destek istemiş, o talep sonrasında kuzey Irak’a araçlarla terörist ve mühimmat takviyesinde bulunulurken de MİT ve TSK tarafından da operasyonla terör unsurları imha edilmişti.

Eren-13 Operasyonları doğrultusunda da Şırnak-Cudi Dağı bölgesinde iki teröristin silahlarıyla birlikte etkisiz hâle getirildiği bildirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...