Tgrt Haber

Son dakika! MİT'ten Sincar'da operasyon! Sözde suikast birimi komutanı Türkiye'ye getirildi

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: TGRT Haber
21 Ekim 2022 09:29 - Güncelleme : 21 Ekim 2022 10:29
Son dakika! MİT'ten Sincar'da operasyon! Sözde suikast birimi komutanı Türkiye'ye getirildi
MİT,operasyon

Son dakika haberi: Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından, Irak'ın kuzeyindeki Sincar’da yapılan operasyonda PKK/KCK'lı "Canşer / Laşer" kod adlı Burhan Piçak yakalanarak Türkiye’ye getirildi.

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT), Irak’ta yürüttüğü çalışma neticesinde bir PKK/KCK'lı daha yakalandı. MİT, terör örgütünün suikast biriminde ve Musul ve Sincar’da sözde komutan olarak faaliyet gösteren "Canşer / Laşer" kod adlı Burhan Piçak’ı Türkiye’ye getirdi.

Edinilen bilgiye göre Burhan Piçak’ın, 2015'te Diyarbakır Lice’den Suriye’ye geçerek terör örgütüne katıldığı ve burada YPG bünyesinde eğitim aldığı belirlendi. 2019'da gerçekleştirilen Barış Pınarı Harekatı’na karşı örgütün sözde operasyon taburunda faaliyet yürüttüğü tespit edilen Piçak'ın 2019 ve 2020'de Suriye Tabka bölgesinde bulunduğu belirlendi.

Teröristin 2020 sonlarında ise Suriye Sırrin’deki sözde akademide uzman suikast eğitimi aldığı ve suikast birimine görevlendirildiği ve Irak'ın Musul ve Sincar kentlerinde görevlendirildiği ve burada sözde komutan olarak faaliyet yürüttüğü belirlendi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...