Tgrt Haber
18 Nisan 2022 14:05 - Güncelleme : 18 Nisan 2022 14:44

Son dakika! MİT'ten Suriye'de DEAŞ'a operasyon: Eylem hazırlığında olan 2 terörist yakalandı

Son dakika haberi: Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Suriye'de terör örgütü DEAŞ'a yönelik yürüttüğü operasyonda, TSK'ya yönelik kanlı bir eylem hazırlığında olan 2 teröristin yakalandığını açıkladı.

Son dakika! MİT'ten Suriye'de DEAŞ'a operasyon: Eylem hazırlığında olan 2 terörist yakalandı

Eli kanlı terör örgütlerine yönelik Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) yürüttüğü operasyonlara hız kesmeden devam ediliyor. MİT tarafından en son yapılan açıklamada, Suriye'de gerçekleştirilen operasyonda Mehmetçik'e yönelik eylem hazırlığında olduğu tespit edilen DEAŞ'lı 2 teröristin yakalandığını duyuruldu.

TERÖRİSTLER YAKALANIP TÜRKİYE'YE GETİRİLDİ

MİT'in ​ yerel istihbarat faaliyetleri neticesinde yakalanan terör örgütü DEAŞ mensubu Orhan Moran ve Mustafa Kılıçlı adlı iki terörist, Hatay İl Jandarma Komutanlığına teslim edildi. Yakalanan örgüt mensupları verdikleri ön ifadelerde; Türkiye’ye ve Suriye’deki TSK varlığına eylem planladıklarını, ayrıca bölgedeki DEAŞ mensuplarına da yardım ettiklerini belirttiler.

Son dakika! MİT'ten Suriye'de DEAŞ'a operasyon: Eylem hazırlığında olan 2 terörist yakalandı
Mustafa Kılıçlı (Sol) - Orhan Moran(Sağ)

TSK'DAN PKK'YA AĞIR DARBE

MİT'in terör örgütlerine karşı yürüttüğü gizli operasyonlar devam ederken TSK unsurları gece saatlerinde başlatılan Pençe-Kilit harekatı ile Kuzey Irak'taki PKK'nın inleri tek tek vuruldu. Çok sayıda teröristin öldürüldüğü operasyonda belirlenen hedefler yok edildi.

Milli Savunma Bakanlığıca Pençe-Kilit operasyonuna ilişkin en son yapılan açıklamada, 19 teröristin öldürüldüğü duyuruldu. Açıklamada, "Operasyon planlandığı şekilde başarıyla devam ediyor. Mehmetçik bölgeyi kontrol altına almaya başladı. Arama-tarama faaliyetleri devam ediyor" ifadelerine de yer verildi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...