Tgrt Haber
02 Ağustos 2022 06:09 - Güncelleme : 02 Ağustos 2022 07:36

Film değil MİT operasyonu! Kandil’de peş peşe nokta operasyonlar

PKK’nın elebaşlarının birer birer ortadan kaldırıldığı operasyonlar ve hazırlıkları filmlere taş çıkarıyor. Suriye ve Irak’ta terör örgütüne ağır darbe vurulurken güvenlik kaynakları bu başarının altında İHA ve SİHA’lardan sonra MİT’in saha elemanlarının üst düzey çalışmalarının etkili olduğunu ifade etti.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Türkiye Gazetesi
Film değil MİT operasyonu! Kandil’de peş peşe nokta operasyonlar
MİT,TSK,operasyon

Teröristlerin yediği yemekten içtikleri suya kadar her adımları takip ediliyor. Örgüt yöneticileri en yakınlarından dahi şüphe etmeye başladı. Kadın ve çocuklardan kalkan yapan teröristlere nokta operasyonlarda saha ajanlarının payı ise oldukça büyük. Hareket alanları daraltarak yapılan operasyonlarda teröristler ne yapacağını bilemez oldu.

MİT’İN SAHADAKİ BÜYÜK BAŞARISI

Bu başarılarının hepsi MİT’in son dönemde PKK/PYD/YPG terör örgütüne yönelik operasyonlarından dolayı kaynaklanıyor.  Kuzey Irak ve Suriye’de sözde üst düzey yöneticilerin en yakınlarına kadar yerleştirdiği saha elemanları sayesinde attıkları her adımı izleyem MİT, son dönemdeki operasyonları ile örgütün stratejik noktalardaki yöneticilerini etkisiz hale getirdi. Güvenlik kaynakları İHA ve SİHA’lardan sonra MİT’in saha elamanlarının üst düzey çalışmaları ile örgüt yöneticilerinin hareket alanında büyük oranda daraldığını belirtiyor. Sözde yöneticilerin en güvenilir adamlarından bile şüphe eder hale geldiğini belirten kaynaklar örgüt yöneticilerinin Kuzey Irak’taki inlerine dikkat çekti.

“MAZLUM ABDİ ABD KARARGAHINDA YAŞIYOR”

Örgütün Suriye kolundaki sözde yönetici kadrosundaki teröristlerin ise operasyon korkusu nedeniyle ABD üslerinde saklandıkları ifade edilmişti. Örgütten kaçarak Türkiye’ye teslim olan bir terörist “Mazlum Abdi dahil üst düzey yöneticiler ABD’lilere ait karargahta yaşıyorlar” açıklaması yaptı.

80-100 KİŞİ İLE DOLAŞIYORLAR

Güvenlik kaynakları, MİT’in sahada göre yapan personelinin çok hassas çalışmalar yürüterek örgütün beyin takımı sayılabilecek sözde yöneticilerinin her adımının takip edildiğini dile getiriyor. Güvenlik kaynakları “Birinci, ikinci ve üçüncü seviye olarak kodlanan yöneticilerin önemli bölümü bu süreçte etkisiz hale getirildi. Özellikle PKK terör örgütünün Suriye’deki uzantılarından biri olan SDG’nin üst düzey teröristlerinden Salva Yusuk’un öldürülmesi örgüt açısından gerçek bir darbe anlamına geliyor. Yine sözde üst düzey yöneticilerden bazıları son 20 yılda yukarıya tırmanan aktörler. Bunlar etraflarında 80-100 kişilik bir kitle ile dolaşıyor. O nedenle bu tip nokta operasyonların yapılması oldukça zor. Operasyon yapılacak teröristin her anı takip ediliyor. Kaçta yemek yediklerinden ne yediklerinden, hareket halindeki güzergahlarına kadar attıkları her adım saha ajanları ve İHA’lar sayesinde biliniyor.  Etraflarındaki kitle olmazsa, operasyonlar bu kadar zaman almaz. Dünyada bu tip operasyonları yapabilen istihbarat örgütü çok az. Muadilleri ile kıyaslayınca MİT bu anlamda üstünlük kazanmış durumunda” değerlendirmesinde bulundu.

İŞTE MİT'İN BAŞARI KARNESİ

  • MİT, bu yıl içinde, 8’i sağ olmak üzere 80’den fazla üst düzey teröristi sınır ötesi operasyonlarla etkisiz hâle getirdi. MİT’in sadece temmuz ayı içinde saha ajanlarının desteği yaptığı önemli bazı nokta operasyonları şöyle:
  • Temmuz ayı içinde, PKK-YPG’nin sözde Ayn el-Arab sorumlusu ‘Kendal Ermeni’ kod adlı Şahin Tekintanğaç, MİT’in düzenlediği özel operasyonla etkisiz hâle getirildi.
  • Malazgirt İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız’a yönelik saldırının firarı son faili PKK’lı terörist Savaş Çelik, Avrupa’ya kaçmak üzereyken Suriye’de yürütülen operasyonla yakalandı.
  • MİT’in Irak’ın kuzeyindeki Duhok-Gara bölgesinde gerçekleştirdiği operasyonda terör örgütü PKK’nın sözde üst düzey yöneticilerinden ‘Dersim Malatya’ kod adlı İzzettin İnan ve 2 koruması toplantı yaptığı teröristlerle birlikte yine bu ay içinde etkisiz hâle getirildi. MİT’in bu operasyonda saha ajanlarıyla İnan’ın yanına sızarak operasyonu gerçekleştirdiği belirtilmişti.
  • Temmuz ayı içindeki bir başka operasyon ise yine Gara bölgesinde yapıldı. Terör örgütünün silahlı faaliyetlerinin yönetildiği sözde PKK-HPG konseyi üyesi terörist Hanım Demir, MİT operasyonu ile Irak’ın kuzeyindeki Gara bölgesinde etkisiz hâle getirildi. MİT’in Gara alanındaki saha ajanları, Hanım Demir’i adım adım takip etti. Ardından, örgüt kadrolarıyla yapacağı toplantının yeri tespit edilen Hanım Demir’e yönelik operasyon için düğmeye basıldı. Yapılan nokta operasyon ile terörist Demir ve beraberindeki diğer PKK’lılar etkisiz hâle getirildi.
  • PKK terör örgütünün Suriye’deki uzantılarından biri olan SDG’nin sözde komutan yardımcısı olan Salva Yusuk ve beraberindeki iki kadın terörist de yine MİT tarafından çok gizli yürütülen bir operasyonla öldürülmüştü.
  • PKK/KCK’nın sözde yürütme konseyi üyesi Hatice Hezer de MİT’in Irak’ın kuzeyindeki Süleymaniye kentinde düzenlediği nokta operasyonla etkisiz hâle getirilmişti. Geçen yıldan bu yana ayrıca, örgüt açısından stratejik görevlerde bulunan teröristler MİT’in nokta operasyonları ile etkisiz hâle getirilmişti.

KOBANİ DAĞILIYOR

MİT, son olarak terör örgütü PKK-YPG’nin sözde Ayn el-Arab (Kobani) Eyalet Yürütme Kurulu üyesi “Berxwedan Muş” kod adlı Erhan Arman’ı, düzenlediği özel bir operasyonla etkisiz hâle gelirdi. Erhan Arman’ın ölümünün, Ayn el Arab’da alt düzeydeki PKK mensuplarında çözülme sağlayacağı öngörülüyor.

Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...