Tgrt Haber
01 Ekim 2023 22:30 - Güncelleme : 02 Ekim 2023 00:07

MSB duyurdu! Irak'ın kuzeyindeki terör hedeflerinin inlerine girildi 

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın Kuzeyindeki Metina, Hakurk, Kandil ve Gara bölgelerinde bulunan terörist hedeflere hava harekatı düzenlendiğini açıkladı. Harekat sonucunda, Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) tarafından kullanılan mağara, sığınak, barınak ve depolardan oluşan 20 hedef imha edildi ve çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi.

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
MSB,terör

Ankara'daki alçak saldırı sonrası Irak'ın kuzeyine hava operasyonu düzenlendi. Milli Savunma Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Irak'ın kuzeyinde bulunan bölücü terör örgütünün yuvalandığı hedeflere hava harekatı gerçekleştiği açıklandı. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yeni yasama yılında Meclis Genel Kurulu'nda konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'daki saldırı için "Bir gece ansızın gelebiliriz' sözü kulaklardan hiç eksik olmasın" diyerek sınır ötesine harekat mesajını vermişti. 

https://twitter.com/tcsavunma/status/1708563507354951825

"BİR GECE ANSIZIN VURDUK"

MSB'den yapılan açıklamada tek terörist kalmayana dek mücadelenin devam edeceği vurgulanırken, "Teröristler, kendilerini bekleyen sondan kaçamayacak! Bir gece ansızın inlerinde vurduk, vurmaya devam edeceğiz. Tek bir terörist kalmayıncaya kadar da bu mücadele bitmeyecek!" ifadelerine yer verildi.  

20 HEDEF YOK EDİLDİ! 

Bakanlığın paylaştığı yazılı açıklama ise şöyle:

"PKK/KCK ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirerek; Irak Kuzeyinden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğimizi sağlamak maksadıyla; Birleşmiş Milletler Anlaşması'nın 51'inci maddesinden doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda, Irak'ın Kuzeyindeki Metina, Hakurk, Kandil ve Gara bölgelerinde bulunan terörist hedeflerine 01 Ekim 2023 saat 21.00'da hava harekâtları icra edilmiş, icra edilen hava harekâtlarıyla Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) tarafından kullanılan ve içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak ve depolardan oluşan toplam 20 hedef imha edilmiştir.

İcra edilen harekâtlarda azami oranda yerli ve millî mühimmat kullanılarak çok sayıda terörist etkisiz hale getirilmiştir.

Asil milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri, geçmişte olduğu gibi bugün de ülkemizin ve milletimizin beka ve güvenliği için terörle mücadeleye tek bir terörist kalmayıncaya kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir.

Bu harekât sırasında; masum sivillerin, dost unsurların, tarihi ve kültürel varlıklar ile çevrenin zarar görmemesi için her türlü tedbir alınmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur." 

Son dakika haberinin ayrıntıları geliyor... 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...