Tgrt Haber

MTA diri fay haritasını paylaştı! Tam 485'i deprem üretecek... İşte Türkiye'nin en riskli il ve ilçeleri

Editör: Özge Sönmez / Kaynak: TGRT Haber
15 Mart 2024 12:58 - Güncelleme : 15 Mart 2024 13:06
MTA diri fay haritasını paylaştı! Tam 485'i deprem üretecek... İşte Türkiye'nin en riskli il ve ilçeleri

MTA, güncellenmiş diri fay haritasını yayınladı. Düzenlenen haritaya göre; 45 ilde 5,5 ve üzeri deprem üretebilecek 485 diri fay bulunuyor.

Türkiye beşik gibi sallanmaya devam ederken Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) güncellenmiş diri fay haritasını paylaştı. Arazi incelemeleri, hendek çalışmaları, uydu görüntüleri ve hava fotoğraflarının analizi gibi yöntemlerin kullanıldığı haritada deprem riski olan iller de belirlendi. 

Buna göre; Kuzey Anadolu Fay Hattı ile Ege Bölgesi Graben Sistemi üzerinde 6'şar, Doğu Anadolu Fay Hattı'nda 4 ve diğer faylar üzerinde 8 olmak üzere 24 ilin doğrudan kent merkezinden aktif fay geçiyor. Ayrıca 80'den fazla ilçe de direkt aktif fay hatları üzerinde bulunuyor.

MTA'nın güncellenmiş haritasına göre en riskli deprem bölgeleri şunlar:

İzmir, Balıkesir, Manisa, Muğla, Aydın, Denizli, Isparta, Uşak, Bursa, Bilecik, Yalova, Sakarya, Düzce, Kocaeli, Kırşehir, Bolu, Karabük, Hatay, Bartın, Çankırı, Tokat, Amasya, Çanakkale, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Hakkari, Osmaniye, Kırıkkale, Siirt.

Haritaya göre ikinci derecede riskli bölgeler şunlar:

Tekirdağ, İstanbul, Bitlis, Kahramanmaraş, Van, Adıyaman, Şırnak, Zonguldak, Afyon, Samsun, Antalya, Erzurum, Kars, Ardahan, Batman, Iğdır, Elazığ, Diyarbakır, Adana, Eskişehir, Malatya, Kütahya, Çankırı, Uşak, Ağrı, Çorum.

 
Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...