Tgrt Haber
15 Aralık 2015 12:12

Mültecilerden geriye mutlu günlerindeki fotoğrafları kaldı

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeli mültecilerin dramları sürerken geride ise mutlu günlerinden kalan fotoğrafları bırakıyor.

Mültecilerden geriye mutlu günlerindeki fotoğrafları kaldı
mülteci, hatıra fotoğraf,

Aydının Didim ilçesi sahillerinden yasa dışı yollardan Avrupa’ya kaçmak isteyen mülteciler kaçış esnasında birçok eşyalarını kıyıda bırakırken, bıraktıkları eşyalar arasında geçmişte yaşadığı mutlu günleri gösteren fotoğraf albümlerini de bırakıyor.
Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeli mülteciler, umutlarını Avrupa’ya taşımak için ülkemizin batısına gelirken, buradan lastik bot ve teknelerle Ege Denizine açılarak yeni bir yaşam için adım atmaya çalışıyor. Kaçış esnasında geriye birçok eşyasının yanı sıra geçmişini de bırakıp giden mültecilerin sonlarının ne olduğu bilinmezken geriye hatıraları kalıyor.
Didim kıyılarında göçmenler tarafından bırakılan kıyafet, can yeleği, çocuk bezi ve mamaları, ilaç kutuları ile su şişelerinin yanı sıra fotoğraf albümü de dikkatlerden kaçmadı.
Fotoğraf albümünde geçmişte kalan mutlu günlerin hatıraları yansırken fotoğraf albümünde “Bir gelinin düğününde çekilmiş hali, bir ailenin çocukları ve kendilerinin” yer aldığı fotoğraflar yer aldı. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...