Tgrt Haber
18 May 2022 11:41 - Güncelleme : 18 May 2022 12:26

Murat Ongun görevden alındı mı? İBB Sözcüsü Murat Ongun kovuldu iddialarına Ekrem İmamoğlu'ndan cevap

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Karadeniz seyahati hakkında ‘’Tartışmaları önemsemiyoruz’’ açıklaması yapan İBB Sözcüsü Murat Ongun hakkında kovuldu iddiaları gündeme geldi. Ekrem İmamoğlu ‘’İBB Sözcüsü Murat Ongun görevden alındı mı?’’ sorularına cevap verdi.

Editör: Zehra Erdin / Kaynak: TGRT Haber
İBB Sözcüsü Murat Ongun kovuldu iddialarına Ekrem İmamoğlu cevap verdi.
murat ongun,ekrem imamoğlu,ibb
İBB Sözcüsü Murat Ongun kovuldu iddialarına Ekrem İmamoğlu cevap verdi.

İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Karadeniz turu günlerce tartışıldı. Aralarında Nagehan Alçı, Ertuğrul Özkök, İsmail Saymaz, Akif Beki, Özlem Gürses'in de olduğu gazetecilerle çekilen Karadeniz gezisi fotoğrafı hakkında yapılan eleştirilere cevap veren Murat Ongun "Biz bu tartışmaları önemsemiyoruz. Bu eleştiriler 200-300 kişinin kendi arasındaki yorumları, eleştirileridir'' ifadelerini kullandı. Ongun açıklamaları sonrası sert tepki gördü. Günlerdir paylaşım yapmayan İBB Sözcüsü hakkında ‘’Murat Ongun görevden alındı mı?’’ sorusu gündeme geldi. İşte Ekrem İmamoğlu Murat Ongun açıklaması

MURAT ONGUN GÖREVDEN ALINDI MI?

İBB Sözcüsü Murat Ongun hakkında kovuldu iddialarına Ekrem İmamoğlu cevap verdi. Katıldığı bir televizyon programında gündeme dair soruları cevaplayan İmamoğlu ''Murat Ongun görevden alındı mı?'' sorusuna İBB Sözcülük Birimi’nin kaldırıldığını ve Murat Ongun’un başka bir göreve başlayacağını söyledi. Böylece Ekrem İmamoğlu’nun seçimi kazanıp mazbatasını aldığı Temmuz 2019’dan beri faaliyette olan ve Murat Ongun’un yürüttüğü İBB Sözcülüğü birimi kaldırıldı.

Murat Ongun görevden alındı mı? İBB Sözcüsü Murat Ongun kovuldu iddialarına Ekrem İmamoğlu'ndan cevap

Ekrem İmamoğlu Murat Ongun açıklamalarına yönelik geçtiğimiz günlerde "Bu konu benim nezdimde kapanmıştır. Benim yol arkadaşlarım, kurumumu temsil eden hiç kimse bu konuyla ilgili tek bir cümle etmeyecek, edemez, tek muhatabı benim. O bana eleştiri yapanları, davet edeceğim ortamda uygarca dinleyeceğim" ifadelerini kullanmıştı.

İBB SÖZCÜSÜ MURAT ONGUN NE DEMİŞTİ?

İBB Sözcülük biriminin kapanmasına sebep olarak bilinen Murat Ongun’un açıklamaları merak konusu oldu. İBB Belediye Başkanı Murat Ongun Ekrem İmamoğlu Karadeniz seyahati yaptığı açıklamalarla özellikle sosyal medyadan büyük tepki topladı. Peki Murat Ongun ne demişti?

Ongun ''Biz bu tartışmaları önemsemiyoruz. Bu eleştiriler 200-300 kişinin kendi arasındaki yorumları, eleştirileridir. Nagehan Alçı o bölgede çok seviliyor. Biz fotoğrafın bütününe bakıyoruz" demişti.

MURAT ONGUN KİMDİR?

Murat Ongun 1975 yılında Ankara’da dünyaya geldi. Üniversite eğitimini Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde tamamladı. Mezuniyetinden sonra Ankara'daki Show Haber bürosunda muhabir olarak çalışmaya başladı. Ardından İstanbul'a yerleşti ve burada Star TV ve ATV için çalıştı. Habertürk TV kanalında çalıştıktan sonr akanalın satılmasıyla 2012'ten 2014'e kadar CNN Türk'te yayınlanan bir programda sunuculuk yaptı. 2014 yılından bu yana Ekrem İmamoğlu için çalışan Murat Ongun İmamoğlu'nun İBB başkanı seçilmesiyle basın, yayın ve halkla ilişkiler danışmanı olarak çalıştı.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...