Tgrt Haber

Naci Görür İstanbul için 2 fay hattına dikkat çekti: Beklenen depremin şiddetini açıkladı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: tgrthaber.com.tr
14 Mart 2024 14:39 - Güncelleme : 14 Mart 2024 14:59

Deprem Bilimci Naci Görür, TGRT Haber ekranlarında olası İstanbul depremiyle ilgili ezber bozan açıklamalarda bulundu. Görür, iki fay hattının aynı anda kırılması durumunda İstanbul'un 7.2 ve 7.6 şiddetinde bir depremle sarsılacağını belirtti.

Türk jeolog ve deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, TGRT Haber'de olası İstanbul depremi ile önemli açıklamalarda bulundu. Depreme dirençli bir şehrin inşa edilmesi gerektiğini hususundan yetkilere çağrıda bulunan Görür, İstanbul'da beklenen depremin 7.2 ve 7.6 arasında olduğunu aktardı.

İBB ile merkezi hükümetin birlikte çalışmadığına belirten Görür, deprem gerçeğinin siyaset üstü bir konu olduğunun altını çizdi. İstanbul için 2 fay hattına dikkat çeken Görür, çok ciddi uyarılarda bulundu.

Naci Görür İstanbul için 2 fay hattına dikkat çekti: Beklenen depremin şiddetini açıkladı - 1. Resim

İstanbul için tehdidin Marmara Denizi'nde ve Kuzey Anadolu fayının kuzey kolunun bazı segmanları üzerinden geleceğini söyleyen Görür, "Bunlardan biri Kumburgaz kolu veya segmanı diğeri adalar koludur. Bu 2 kolun kırılmasını bekliyoruz. Zaten bugün kilitlenmiş olan fay parçaları da bunlardır. Bunlar ayrı ayrı kırılabilir" dedi.

"İKİ KOL KIRILIRSA DEPREM 7,5 ÜSTÜNE ÇIKABİLİR"

Bu fay hatlarının 1760 yılında 3 ay arayla kırıldığını belirten Görür, "Dolayısıyla İstanbul 3 ay arayla 7 ve yedinin üstünde 2 depremle karşı karşıya kalmıştır. Bu da görüldüğü gibi oldukça tehlikeli bir konudur. İkisi birden kırılırsa depremin 7,5 seviyelerinin üstüne çıkma olasılığı var" ifadelerini kullandı.

Kaynak: tgrthaber.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...