Tgrt Haber

Son dakika! NATO zirvesi öncesi sürpriz ziyaret: Zelenskiy Türkiye'ye geliyor

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber / AA
06 Temmuz 2023 15:16 - Güncelleme : 06 Temmuz 2023 16:43
Son dakika! NATO zirvesi öncesi sürpriz ziyaret: Zelenskiy Türkiye'ye geliyor
zeleknskiy,ukrayna,Cumhurbaşkanı Erdoğan

Son dakika haberi: Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine yarın İstanbul'a gelecek.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, 11-12 Temmuz 2023 tarihlerinde Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta yapılacak NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Toplantısı öncesi diplomasi trafiğine başladı. 

Zelenskiy, Rusya'nın Ukrayna'ya açtığı savaşın başından bu yana yaptığı 17. ziyaretini Bulgaristan'a yaptı. Zelenskiy Sofya Havalanı'nda Dışişleri Bakanı Mariya Gabriel tarafından karşılandı.

Son dakika! NATO zirvesi öncesi sürpriz ziyaret: Zelenskiy Türkiye'ye geliyor

Ukrayna lideri Zelenskiy Bulgaristan'da

SIRADAKİ DURAK İSTANBUL

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Ukrayna liderinin sıradaki durağı Türkiye olacak. Zelenskiy, yarın İstanbul'da bir çalışma ziyaretinde bulunacak.

Ziyaret kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, baş başa ve heyetler arası görüşmeler gerçekleştirecek. Görüşmelerde, Rusya-Ukrayna savaşı ile ilgili son gelişmeler, süresi 17 Temmuz'da dolacak Tahıl Koridoru Anlaşması ile iki ülke arasındaki ilişkiler ele alınacak.

Kaynak: TGRT Haber / AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...