Tgrt Haber

Son dakika! Norveç'in Ankara Büyükelçisi Dışişleri'ne çağrıldı! Geri adım attılar

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
02 Şubat 2023 14:00 - Güncelleme : 02 Şubat 2023 17:17
Son dakika! Norveç'in Ankara Büyükelçisi Dışişleri'ne çağrıldı! Geri adım attılar
Norveç,Dışişleri Bakanlığı,Kur,Son dakika,Büyükelçi

Son dakika haberi: Norveç’te yarın Kur’an-ı Kerim’e yönelik alçak bir eylem gerçekleştirileceğinin öğrenilmesi üzerine Norveç’in Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Norveç'in geri adım attığını, Kur'an-ı Kerim'e yönelik eylemin iptal edildiğini söyledi.

İsveç, Danimarka ve Hollanda'da Kuran'ı Kerim'e yönelik alçak eylemlerden sonra Türkiye'den çok sert tepki gelmişti. Skandal eylemleri gerçekleştirenlerin yanı sıra onlara göz yuman ülkelere de tepki gösterilmişti. Norveç'te de yarın bu alçak eylemlere bir yenisinin daha yapılacağı bilgisi üzerine Norveç Ankara Büyükelçisi, Dışişleri'ne çağrıldı.

"İZİN VERİLEMEMESİNİ BEKLİYORUZ"

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Norveç’te yarın (3 Şubat) kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’e karşı saldırı içeren bir eylem gerçekleştirileceğinin öğrenilmesi üzerine Norveç’in Ankara Büyükelçisi biraz önce Bakanlığımıza çağırılmıştır. Büyükelçi’ye, Norveç’in açıkça nefret suçu niteliğindeki söz konusu provokatif eylemin engellenmemesi yönündeki yaklaşımını en güçlü şekilde kınadığımız ve bu tutumun kabul edilemez olduğu iletilerek, bu eyleme izin verilmemesini beklediğimiz vurgulanmıştır" ifadeleri yer verildi.

TÜRKİYE UYARDI, NORVEÇ VAZGEÇTİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsveç ve Hollanda'daki Kur'an-ı Kerim yakma provokasyonlarını kınadı ve Türkiye'nin uyarısı neticesinde Norveç'in Kur'an-ı Kerim yakılmasına verdiği izni iptal ettiğini açıkladı.

Bakan Çavuşoğlu açıklamasında "Norveç’te yarın kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’e karşı saldırı içeren bir eylem gerçekleştirileceğinin öğrenilmesi üzerine Norveç’in Ankara Büyükelçisi'ni bakanlığımıza çağırdık. Verdikleri izni iptal ettiler." ifadelerini kullandı.

İSVEÇ'TE SKANDALAR EYLEMLER SÜRÜYOR

İsveç'te aşırı sağcı Rasmus Paludan'ın Kur'an-ı Kerim'i yakarak gerçekleştirdiği alçak eylemin yankıları sürerken bir skandal daha ortaya çıktı. İsveç'in Karlskrona kentine bağlı Ronneby'de farklı farklı bölgelerde, üzerine ya da içerisine hakaret, tehdit yazılı 3 Kur'an-ı Kerim bulundu.

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...