Tgrt Haber
20 Nisan 2016 16:06

Öcalan'ın kuzeni gözaltına alındı

Farklı illerde yapılan PKK/KCK operasyonunda aralarında HDP'lilerin de olduğu çok sayıda gözaltı var. Gözaltına alınanlar arasında terör örgütünün lideri Öcalan'ın kuzeni de bulunuyor.

Öcalan'ın kuzeni gözaltına alındı
öcalan kuzeni,

Polis, sosyal paylaşım hesaplarında terör örgütünün talimatı doğrultusunda Cumhurbaşkanı ve devlet kurumlarına hakaret edip, PKK propagandası yaptığı saptanan kişileri izlemeye aldı. Ekipler, çalışmasını tamamladıktan sonra kimliğini belirlediği 9 şüphelinin Gaziantep’in Nizip ilçesi ve Şanlıurfa’da eş zamanlı operasyon düzenledi.
Yapılan baskınlarda terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın kuzeni ile DBP Nizip ilçe eş başkanının da bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı.
Bu kişilerin evlerinde yapılan aramalarda ise 1 tüfek, 30 av tüfeği fişeği, 66 tabanca kurşunu, 750 kök hint keneviri, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler, havai fişek rampası, örgütsel dokümanlar, bilgisayar ve hafıza kartları ile Fethullah Gülen’in yazdığı kitaplar ele geçirildi.
Şüpheliler polis ifadesinin ardından adliyeye sevk edilecek.
BULANIK'TA HDP'Lİ BAŞKANLAR GÖZALTINDA
Operasyonun bir diğer adresi de muş'un Bulanık ilçesiydi. Polis ve askerin ortak operasyonunun hedefi, merkez ve köylerde, "terör örgütü üyesi olmak" ve "terör  örgütüne yardım ve yataklık etmek" suçundan haklarında soruşturma başlatılan 30  şüphelinin yakalanmasıydı.
Operasyonda aralarında İlçe Belediye Başkanı Figen Yaşar, HDP İlçe Eş  Başkanı Selvi Kaya, İl Genel Meclisi üyesi Seyithan Akkaya ve Belediye Meclis üyesi Zafer Sönmez'in de bulunduğu 29 kişi gözaltına alındı.
Hakkında yakalama kararı bulunan bir kişi de aranıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...