Tgrt Haber
13 Ocak 2022 07:43 - Güncelleme : 05 Şubat 2022 17:08

Son dakika: 5 ilden okullara kar tatili haberi geldi

Doğu Karadeniz'de etkili olan soğuk hava ve kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken Bayburt genelinde kar dolayısıyla eğitime 1 gün ara verildi. Konya, Ağrı ve Ordu'da da bazı ilçelerde okullar kar yağışı nedeniyle tatil edildi.

Son dakika: 5 ilden okullara kar tatili haberi geldi
okul,eğitim,ordu,bayburt,ağrı

Yoğun kar yağışının esir aldığı Bayburt'ta eğitime bir gün ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yapılan açıklamada, “İlimiz genelinde yoğun kar yağışı kuvvetli buzlanma ve don olayının sağlık ulaşım ve benzeri olumsuz etkilerinin olabileceği değerlendirildiğinden ilimiz il ve ilçelerin tamamında Milli Eğitim Bakanlığına bağlı her derece ve türdeki resmi özel örgün ve yaygın eğitim kurumları ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri 13 Ocak 2022 perşembe günü 1 gün süreyle tatil edilmiştir. Ayrıca engelli ve hamile kamu personelleri de belirtilen günde idari izinli sayılacaktır.” denildi.

Son dakika: 5 ilden okullara kar tatili haberi geldi
Okulların tatil edildiği Bayburt'ta çocuklar karın keyfini doyasıya çıkaracak. 

KONYA'NIN 6 İLÇESİNDE KAR TATİLİ

Öte yandan Konya’nın 6 ilçesinde kar yağışı sebebiyle yüz yüz eğitime 1 gün süreyle ara verildi. Konya’da kar yağışı ve buzlanma sebebiyle Ahırlı, Derebucak, Hadim, Seydişehir, Taşkent ve Yunak ilçelerinde eğitime 13 Ocak Perşembe günü itibariyle 1 gün süreyle ara verildiği bildirildi.

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Ahırlı, Derebucak, Hadim, Seydişehir, Taşkent ve Yunak ilçelerinde kar yağışı ve buzlanma sebebiyle 13 Ocak 2022 Perşembe günü ilk, orta, lise tüm okullarda yüz yüze eğitime ilçe hıfzıssıhha kurullarınca 1 gün ara verilmiştir. Bu süre zarfında uzaktan eğitim yapacaktır" denildi.
Ayrıca İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla Meram ilçesinin bazı mahallelerinde kar yağışı, buzlanma ve uzun süreli elektrik kesintisinden dolayı mağduriyet sebebiyle 13 Ocak 2022 Perşembe günü yüz yüze eğitime 1 gün ara verildiği, uzaktan eğitim yapılacağı kaydedildi.

3 ŞEHİRDEN KAR TATİLİ HABERİ GELDİ

Ordu'nun Korgan, Mesudiye ve Akkuş ilçelerinde de kar yağışı nedeniyle eğitime bugün ara verildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava şartları nedeniyle üç ilçede eğitim ve öğretime 13 Ocak Perşembe günü ara verildiği kaydedildi. Söz konusu ilçelerde engelli ve hamile kamu görevlilerinin yarın idari izinli sayılacağı ifade edildi.

Tunceli'de ise Pülümür, Ovacık ve Nazımiye ilçelerinde okullar 1 gün tatil edildi. Valilik “Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Pülümür,Ovacık ve Nazımiye İlçelerimizde eğitim öğretime 1 gün süre ile ara verilmiştir. Hozat ilçemizde ise taşımalı eğitimle okula gelen öğrencilerimiz için eğitim öğretime 1 gün süre ile ara verilmiştir” açıklaması yaptı. 

Ağrı Eleşkirt de kar yağışı nedeniyle 13 Ocak'ta eğiteme ara verilen ilçelerden oldu. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...