Tgrt Haber
11 Nisan 2015 21:39

Ömer Çelik 'Çözüm sürecine karşı bir suikast girişimidir'

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Ağrı'daki terör saldırısının, çözüm sürecine karşı bir suikast girişimi olduğunu belirtti.

Ömer Çelik 'Çözüm sürecine karşı bir suikast girişimidir'
Kültür ve Turizm Bakanı, Ömer Çelik, Ağrı, terör saldırısı, çözüm süreci,

Bakan Çelik, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yaptığı açıklamada, Ağrı Diyadin'deki terör saldırısının, çözüm süreci bu aşamaya gelmişken, çözüm sürecine karşı bir suikast girişimi olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin bu meseleyi çözüm süreci yoluyla tam anlamıyla çözme iradesi gösteriyorken bu terör saldırısının, terörü bir 'siyasi sektör' olarak sürdürmek isteyenlerin işi olduğunu vurgulayan Çelik şöyle devam etti:

"Terörü siyasi sektör olarak ele alanlar çözüm sürecinden korkuyor. Bunlar ret, inkar ve asimilasyon politikalarının bitirilmiş olmasından dolayı zemin kaybettiklerini düşünüyorlar. Bunlar demokrasinin güçlenmesini kendileri aleyhine bir durum görüyorlar. Çünkü terörü bir siyasi sektör olarak ele alıyorlar. O nedenle Nevruz sonrası girilen iklimde ve seçim öncesinde böyle terör saldırısı olması Türkiye'nin çözüm sürecindeki kazanımlarını hedef almaktadır. Etrafımızdaki coğrafyada darbelerle, baskıyla, terörle sandığı ve oyları etkilemede uzman terör mühendisliği Türkiye'ye etki etmeye çalışıyor. Etrafımızda bu tip girişimlerle ülkelerin demokrasisi sakatlanıyor. Geçmişte Türkiye'de de böyle olurdu. Bu tip kaotik girişimlerle siyasetin demokratik kazanımlardan vazgeçmesi temin edilirdi. Artık bu mühendisliğin nesnesi değil Türkiye. Bir yandan teröre karşı tavizsiz davranarak öbür yandan çözüm sürecini güçlendirerek yoluna dimdik devam ediyor Türkiye. Terörü siyasi sektör olarak ele alanlar, çözüm sürecine sahip çıkılınca terörle mücadele edilmesin ya da terörle mücadele adına çözüm sürecini askıya alınsın isterler."

Türkiye'nin geçmişte terörle mücadele adına demokrasiyi zayıflatma tuzağına düştüğünü, artık terörle mücadele ile çözüm sürecini birbirinin alternatifi gören bir yaklaşımın olmadığını ifade eden Bakan Çelik, şunları kaydetti:

"Terör Sektörü"nün kurduğu tuzağı gören bir irade var. Hem çözüm süreci güçlendirilecek hem de terörle tavizsiz mücadele edilecek. Demokrasi için ikisi birbirini tamamlayan şeyler."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...