Tgrt Haber
30 Temmuz 2021 23:10

Orman yangınlarıyla mücadeleye İHA'lı destek

Emniyet Genel Müdürlüğü envanterinde bulunan insansız hava araçları (İHA), insanlı keşif uçakları (İKU) ve helikopterler, ormanlarda meydana gelen yangınların tespiti ve söndürülmesi çalışmalarında önemli rol oynuyor.

Orman yangınlarıyla mücadeleye İHA'lı destek
Orman yangını,,İHA,

Türkiye’nin farklı noktalarında çıkan orman yangınına karşı ekipler ve vatandaşlar seferber oldu. Çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahalelerde bulunurken Havacılık Daire Başkanlığı'ndaki Şehit Komiser Yardımcısı Semih Güzelay Komuta ve İzleme Merkezi'nden kontrol edilen hava araçlar, deprem, sel ve yangın gibi doğal afetlerle mücadelede yer ekiplerinin havadaki gözü görevini görüyor.

EN KÜÇÜK ISI KAYNAĞI ANINDA TESPİT EDİLİYOR

Türkiye’de özellikle Akdeniz bölgesinde etkili olan orman yangınlarına karşı emniyetin hava araçları da sahip oldukları geniş açı termal kameralarla ekiplere avantaj sağlıyor. Ortalama 20 bin fit yani yaklaşık 6 kilometre yükseklikten uçabilen hava araçlarıyla ormanlık alanlarda ortaya çıkan en küçük ısı kaynağı anında tespit edilebiliyor. Bu araçlarla alınan görüntüler, koordinat bilgileriyle birlikte anlık olarak ilgili birimlere aktarılıyor. Gelen bu bilgiler değerlendirildikten sonra yer ekipleri bölgeye yönlendiriliyor ve yangına müdahale ediliyor.

Orman yangınlarıyla mücadeleye İHA'lı destek

Orman yangınlarıyla mücadeleye İHA'lı destek

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...