Tgrt Haber

Otobüs seferleri iptal mi oldu? Otogarlar çalışıyor mu? Valilik sahte kar belgesine karşı uyardı!

11 Mart 2022 08:30 - Güncelleme : 11 Mart 2022 08:49
İstanbul Valiliği şehirlerarası otobüs seferleri hakkında açıklama yaptı.

İstanbul’da kar yağışı nedeniyle Turuncu alarm verildi. Valilik kar yağışı hakkında açıklama yaparak alınan önlemleri açıkladı. 9 Mart Çarşamba gecesi başlayan kar yağışı Cuma günü etkisini artırdı. Şehirlerarası seyahat edecek vatandaşlar ''İstanbul'a girişler kapatıldı mı?'' sorusuna odaklandı. Peki otobüs seferleri iptal mi? Esenler otogarı kapalı mı?

İstanbul Valiliği şehirlerarası otobüs seferleri hakkında açıklama yaptı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) İstanbul’da etkili olacak kar yağışı hakkında açıklama yaptı. Uyarıların ardından İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri ''Karla Mücadele Hazırlık Toplantısı'' yaptı. Toplantının ardından İstanbul Valiliği önlem aldı. Okullar 14 Mart Pazartesi gününe kadar kar tatili olurken, kamu çalışanları 11 Mart Cuma da idari izinli sayılacak. Ocak ayında etkili olan kar yağışı nedeniyle ulaşım felç olmuş ve İstanbul’a giriş çıkışlar durmuştu. Peki otobüs seferleri iptal oldu mu? Otogarlar açık mı?

OTOBÜS SEFERLERİ İPTAL OLDU MU?

İstanbul’da kar yağışı hazırlıkları başladı. Valilik ve İBB alınan önlemleri açıklarken gözler ''Otobüs seferleri iptal olacak mı?'' sorusuna çevrildi. Vatandaşlar yoğun kar yağışı endeniyle ulaşımın aksaması durumunda otobüs seferleri iptal olup olmayacağına odaklandı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya Twitter hesabından ''Kıymetli Hemşehrilerim, bir sonraki duyuruya kadar; ilimizde Esenler, Harem ve tüm cep otogarlardaki otobüslerin çıkışları durdurulmuştur'' açıklamasını yaptı.  

Otobüs seferleri iptal mi oldu? Otogarlar çalışıyor mu? Valilik sahte kar belgesine karşı uyardı!

İSTANBUL VALİLİĞİ’NDEN SAHTE BELGE AÇIKLAMASI

İstanbul’da kar yağışı etkisi göstermeye başladı. 10 - 11 Mart tarihlerinden etkisini artırması beklenen kar yağışı hakkında İstanbul Valiliği açıklama yaptı. Üniversiteler, okullar ve kamu çalışanları ie ilgili tedbir aldıklarını hatırlatan Valilik sosyal medyada dolaşan bazı sahte belgelere karşı uyardı. İşte İstanbul Valiliği kar önlemleri:

  • 10 Mart 2022 Perşembe gününden itibaren; İlimiz dahilindeki bütün resmi ve özel temel eğitim ve ortaöğretim kurumları ile halk eğitim merkezleri, olgunlaşma enstitüleri, özel öğretim kursları, motorlu taşıt sürücü kursları, çeşitli kurslar, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, resmî okullardaki destekleme ve yetiştirme kursları ile özel okullardaki takviye kursları, Kur’an kursları ile 4-6 yaş arası ana sınıfları da dahil olmak üzere; bütün eğitim kurumlarında eğitim faaliyetlerine 14 Mart 2022 Pazartesi gününe kadar ara verilmesine,

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı özel kreş ve gündüz bakımevleri ile çocuk kulüplerinde 14 Mart 2022 Pazartesi gününe kadar faaliyetlere ara verilmesine,
  • İstanbul’da bulunan Üniversite Rektörlerimizle yapılan istişareler doğrultusunda ilimizde yükseköğrenime 14 Mart 2022 Pazartesi gününe kadar ara verilmesine,
  • Kurumlarımızca zorunlu hizmetlerin yürütülmesi için asgari seviyede personel bulundurulması kaydıyla; güvenlik, sağlık ve ulaşım hizmetleri dışında memur, işçi ve diğer personelin 10-11 Mart 2022 günleri idari izinli sayılmalarına karar verilmiştir.
  • Kuvvetli kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Anadolu ve Trakya istikametlerinden İstanbul’a seyahat eden tır ve kamyonların İstanbul'a girişi durduruldu. 

  • Motor ve kuryelerin 10 Mart 19.00 itibayle trafiğe çıkışı yasaklandı. 

https://twitter.com/AliYerlikaya/status/1502157152554668032

İSTANBUL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu 5 gün etkisi devam edecek kar yağışı hakkında aldıkları önlemleri açıkladı. Valiliğimiz, İBB Ekipleri, Karayolları, AKOM ve AFAD olmak üzere tüm kamu kurumları iş birliği halinde çalıştıklarına dikkat çekti. İBB Belediye Başkanı İmamoğlu, İBB sorumluluğundaki 4.023 km’lik yol ağında 2.000 iş makinesi ve 9.500 personelle görev yapacağını açıkladı. Çok sayıda kar küreme ve tuzlama ekipleri, 465 müdahale noktasında olumsuzluklara karşı müdahale edeceğini belirtti. İmamoğlu kar yağışı nedeniyle metrobüslerin 24 saat, metroların ise gece 02.00’ye kadar çalışacağını açıkladı. İETT normal seferlerine uyacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...