Tgrt Haber
26 Ocak 2022 09:10

Otogardan çıkış yasağı sona erdi

İstanbul’da yoğun kar yağışı nedeniyle alınan önlemler arasında yer alan otogardan çıkış yasağı sona erdi. Megakentte şehirler arası otobüs seferleri yeniden başladı.

Otogardan çıkış yasağı sona erdi
istanbul,kar,otogar

İstanbul’da yağan yoğun kar sonrası şehirler arası otobüs seferlerine bu sabah saat 09.00’a kadar yasak getirilmişti. Valilik tarafından olumsuz durumlara karşın alınan otogarlardan çıkış yasağı sona erdi. İstanbul’da bulunan Esenler Otogarı, Alibeyköy cep otogarı, Harem otogarı olmak üzere şehrin birçok yerindeki otobüs terminallerine giriş çıkışlar ve şehirler arası otobüs seferleri yeniden başladı.  

İSTANBUL’DA KAR YAĞIŞI NE ZAMANA KADAR SÜRECEK?

Afet ve Koordinasyon Merkezi’nde (AKOM) İstanbul’da yağan kara ilişkin açıklamalarda bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Meteorolojinin vermiş olduğu uyarılara göre baskın yağışlarının devam edeceğini bildirdi. İmamoğlu, vatandaşların yapılan uyarılara dikkat etmesi gerektiğinin altını çizerek açıklamasında şunları dile getirdi: Her ne kadar trafikle ilgili akışı en verimli şekliyle şu an sürdürdüğümüzü ifade etsek de bir anda bastıran bir kar, kış koşullarına hazırlık olmayan bir araç ya da yoğunlaşan trafikten dolayı tıkanıklık o yollara hizmet etmemizi de engelleyecek. Lütfen vatandaşlarımız bu koordineli çalışmalarına bizimle devam etsinler. Hiçbir vatandaşımız acil ihtiyacını hissettiğinde kendini yalnız hissetmesin. Bizler 7/24 onların yanında olmaya devam edeceğiz.

Öte yandan İstanbul'da yoğun kar yağışının 28 Ocak Perşembe gününe kadar etkili olması bekleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...