Tgrt Haber
18 Ekim 2021 15:23

Özdemir Bayraktar'ın TSK ile temasına tanıklık eden eski istihbaratçı anlattı: Bizi hayretler içinde bırakmıştı

Türkiye’yi savunma sanayinde teknoloji üreten ülkeler sınıfına sokan, milli ve yerli teknoloji üreten BAYKAR'ın kurucusu Özdemir Bayraktar hayatını kaybetti. Özdemir Bayraktar'ın TSK ile temasına tanıklık eden eski istihbaratçı onu anlattı: “Bizi hayretler içinde bırakmıştı. Ona minnettarız. 20 yıl önce İkitelli’de bir atölyede kurulan bu şirket, bugün Türkiye’yi ileriye taşımayı başardı”

Özdemir Bayraktar'ın TSK ile temasına tanıklık eden eski istihbaratçı anlattı: Bizi hayretler içinde bırakmıştı
Özdemir Bayraktar,İHA,SİHA

Yerli ve milli teknoloji İHA ve SİHA'ları üreten BAYKAR'ın kurucusu Özdemir Bayraktar, 72 yaşında hayata gözlerini yumdu. TGRT Haber’de Eski Hava Kuvvetleri İstihbarat Daire Başkanı Gürsel Tokmakoğlu ile Havacılık uzmanı Musa Alioğlu, Özdemir Bayraktar’ın Türkiye’nin savunma sanayisindeki güçlü ülkeler arasına girmesindeki rolünü anlattı.

GENÇLERE ÖNDERLİK ETTİ, ONA MİNNETTARIZ 

Türkiye’nin 1990 sonrasında insansız hava aracı arayışının başladığını belirten Tokmakoğlu, o dönemde BAYKAR firması ile tanıştıklarını söyledi. Firmanın 10-15 yıl gibi kısa bir sürede hızlı bir gelişim gösterdiğini kaydeden Tokmakoğlu, “Bir aile olarak yapar zeka, otonom, yarı otonom sistemlerle ilgili, uyduyla ve yer sistemleriyle ilgili entegre bir ürün ortaya çıkardılar. Ayrıca bunu bir defada ve başarılı bir şekilde hayata geçirdiler” dedi. İHA ve SİHA’larla Türkiye’nin terörle mücadelede büyük avantajlar elde ettiğini kaydeden Tokmakoğlu, ayrıca bu çalışmaları Türkiye’nin teknoloji üretebilmeyi başarabileceğinin somut kanıtı olarak nitelendirdi.  “Bayraktar, gençlere önderlik etti, Türkiye’nin ufkunu açtı, ona minnet duymalıyız” diyen Tokmakoğlu, eskiden terör mensuplarını görmek ve bulmak için ağır bedeller ödendiğini belirtti. 

Özdemir Bayraktar'ın TSK ile temasına tanıklık eden eski istihbaratçı anlattı: Bizi hayretler içinde bırakmıştı

KÜÇÜK BİR ATÖLYEDEN TÜRKİYE LİDERLİĞİNE 

Havacılık uzmanı Musa Alioğlu, İstanbul’un ücra köşesinde kurulan bir şirketin, bir atölyenin nerelere ulaşabileceğini ve neler yapabileceğini 20 yıl önce kimsenin düşünemediğini söyledi. Bayraktar’ın çocuklarını çok iyi yetiştirdiğini belirten Alioğlu, “20-30 yıl önce İHA gündemimizde yoktu. Bayraktar’ın Türkiye’ye çok büyük katkısı oldu. Almanların ve İngilizlerin de dikkatini çeken ve bizi geçti dediği alanlar var. Gurur duyuyoruz. Bu ufuk ve vizyon meselesidir. Çocuklarını da bu ufuk ve vizyonla yetiştirerek çok büyük projeler yaptılar ve güçlü bir şirket ortaya koydular. Bürokraside bırakın korunmayı yeri geldi engellendiler. Bu dünyaya kaç tane Özdemir Bayraktar gelir bilemiyoruz. Savunma sanayine yaptıkları katkı çok büyük. Biz Batı’ya mahkumduk ve açıkçası her şey satanın elindeydi. Başkasına bağımlı olmadan askeri ve ticari araçlarımızı yaptık. Bayraktar’ın kendi öz ve milli teknoloji hamlesi dediği budur.  Bayraktar ailesinin en değerli varlığını kaybettik. Neyse ki yetiştirdiği evlatlar var” şeklinde konuştu. 

Özdemir Bayraktar'ın TSK ile temasına tanıklık eden eski istihbaratçı anlattı: Bizi hayretler içinde bırakmıştı

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...