Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan acı haberi duyurdu: Pençe-Kilit'te şehit sayısı 3'e yükseldi

Editör: Berna Akkaya / Kaynak: TGRT Haber
22 Nisan 2022 14:54 - Güncelleme : 22 Nisan 2022 15:28
Cumhurbaşkanı Erdoğan acı haberi duyurdu: Pençe-Kilit'te şehit sayısı 3'e yükseldi

Irak'ın kuzeyinde terör örgütüne yönelik yürütülen Pençe-Kilit operasyonu kapsamında bir askerimiz daha şehit oldu. Acı haberi Cuma namazı çıkışında duyuran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, etkisiz hale getirilen terörist sayısının ise 45 olduğunu açıkladı.

Türk Silahlı Kuvvetlerince 18 Nisan 2022 tarihinde Irak'ın kuzeyindeki terörist hedeflere karşı başlatılan Pençe-Kilit Harekâtı'nda bir askerimiz daha şehit oldu. Acı haberi, Cuma namazı çıkışında gazetecielrin sorularını cevaplayan Cumhrubaşkanı Recep Tayyip Erdoğan duyururken etkisiz hale getirilen terörist sayısının ise 45 olduğu öğrenildi. Son şehit haberiyle birlikte, operasyonun başlangıcından bu yana verdiğimiz şehit sayısı 3'e yükseldi.

"TERÖR ÖRGÜTÜNÜN CAN ÇEKİŞMESİ ANLAMINDA"

Cuma namazı çıkışı gazetecilerin cevaplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu süreç içinde özellikle Kuzey Irak'taki harekat Pençe Harekatı'nın, şu anda terör örgütünün can çekişmesi anlamına gelen bir harekat olduğunu kaydederek şu ifadeleri kullandı: 

"Terör örgütü de son çırpınışları olarak, Kandil'den de gelen talimatla, yakıp yıkın gibi, yerine getirmenin gayreti içindeler. 45 terörist etkisiz hale getirildi. Maalesef bir şehidimiz daha var. Biz uzman çavuşumuz şehit oldu. Şehidimiz 3 oldu. Bütün ekiplerimiz, komandolarımız, ellerinden gelen gayretleri yapıyorlar. Sonuna kadar, temizlik harekatı bitene kadar bu iş devam edecek. Komandolarımız şu anda çok büyük başarılar elde ettiler, elde ediyorlar. İnlerde, mağaralarda pek çok mühimmat ele geçirildi."

ŞEHİTLERİMİZİN KANI YERDE KALMADI

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) geçen yıl şehit düşen 3 askerimizin intikamının Pençe-Kilit operasyonu ile alındığını duyurdu. MSB'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kahraman askerler Piyade Uzman Çavuş Ali Sarı, Piyade Uzman Çavuş Doğanay Çelik ve Piyade Uzman Çavuş İdris Aksöz, 09 Aralık 2021’de Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Yıldırım bölgesinde şehit düşmüştü.

Şehitlerimiz için bölgede tespit edilen terör hedefleri güçlü şekilde vurulmuş ve ilk anda 6 PKK’lı terörist etkisiz hâle getirilmişti. Irak’ın kuzeyinde başarıyla devam eden Pençe-Kilit Operasyonu’nda etkisiz hâle getirilen teröristlerden 2’sinin ise yaklaşık 5 ay önce kahraman silah arkadaşlarımızı şehit eden terörist grubun içinde yer aldığı belirlendi. Şehitlerimizin kanını yerde bırakmayan Mehmetçiklerimizin etkisiz hâle getirdiği iki kadın teröristin Berfin Zilan ve Bazel Zagros kod adlı teröristler olduğu belirlendi. Şehitlerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz."

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...