Tgrt Haber

Piknikler arttı, doğa çöplüğe dönüştü

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
23 Temmuz 2023 09:33 - Güncelleme : 23 Temmuz 2023 09:37
Piknikler arttı, doğa çöplüğe dönüştü
Bitlis,doğa,piknik

Yaz mevsimiyle birlikte artan hava sıcaklığından sahillere ve mesire alanlarına akın eden vatandaşlar doğaya zarar veriyor. Doğa harikası onlarca yer adeta çöplüğe dönüştürülüyor.  Bitlis’te yörenin önemli doğa harikalarından olan Aygır Gölü çevresi de doğa kirliliğinin son örneklerinden biri oldu.

Piknik ve mesire alanlarına akın eden vatandaşların doğayı kirletmesi dikkat çekiyor. Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde mesire alanlarıyla bölge halkının uğrak mekanı haline gelen, piknikçiler tarafından adeta çöplüğe dönüştürüldü. Adilcevaz ilçe merkezine 8 kilometre mesafede bulunan ve Süphan Dağı’nın güney tarafındaki çanakta yer alan Aygır Gölü, göz kamaştıran doğal yapısı ve çevresindeki mesire yerleriyle yoğun ilgi görüyor. 

“NEFES ALANIMIZ YOK EDİLİYOR”

3,7 kilometrekare genişliğe sahip Aygır Gölü etrafı, pikniğe gelen vatandaşlardan geriye kalan çöplerden geçilmiyor. Ahmet Kılıç isimli vatandaş, Aygır Gölü’nün mükemmel bir yer olduğunu belirterek, “Burası bizim nefesimiz ama nefesimiz insanoğlu tarafından yok ediliyor. Buraya pikniğe gelenlere sesleniyorum, ya hiç gelmeyin veya çevremizi temiz bırakalım” dedi.

Piknik ve mesire alanlarına akın eden vatandaşlar doğaya zarar veriyor.

“TEMİZLİK YAPALIM”

Pikniğe gelen Hakan Bozkaya da, oksijen almak için Aygır Gölü’ne geldiklerini söyleyerek, “Buraya nefes almaya geldik, batırmaya gelmedik. En güzel temizlik kirletmemektir. Çevreye bakıyorum, durum içler acısı. Vicdanım el vermiyor, çöpleri toplamam gerekiyor” diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...