Tgrt Haber

Pitbull saldırısına uğrayan minik Asiye'ye yeni ameliyat

14 Ocak 2022 17:27
Pitbull saldırısına uğrayan minik Asiye'ye yeni ameliyat
Gaziantep,Pitbull,Asiye

Gaziantep'te pitbull cinsi iki köpeğin saldırısında ağır yaralanan minik Asiye'nin sağlık durumuna ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. Asiye'nin tedavi gördüğü Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nin Başhekimi Prof. Dr. Yıldıray Çete, kulağındaki yaralanmalara ve yüz felcine yönelik sinirle ilgili operasyon yapıldığı aktardı.

Gaziantep'te 22 Aralık günü oturduğu sitenin basketbol sahasında pitbull cinsi iki köpeğin saldırısına uğrayan ve çevredeki vatandaşların köpeklerin elinden zor aldığı 4 yaşındaki minik Asiye'nin sağlık durumuna ilişkin yeni bir gelişme yaşandı.

Minik Asiye korkunç olaydan sonra doku nakli ameliyatı için ambulans uçakla Antalya'ya sevk edilmişti. Prof. Dr. Ömer Özkan ile ekibinin yürüttüğü başarılı ameliyatın ardından küçük kız normal servise alınırken konuyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bizzat ilgilenmişti. Özkan ve ekibi tarafından yaklaşık 4 saat süren ilk seans ameliyatı ile Asiye'ye kalça ve sırtından doku nakledilmişti.

MİNİK ASİYE'NİN SAĞLIK DURUMU İYİ

Başarılı geçen ameliyatın ardından Asiye, 2 gün sonra uyandırılıp, 29 Aralık’ta normal servise alındı. Bu süreçte yapılacak diğer operasyonlar da planlandı.

Asiye Ateş'in sağlık durumuyla ilgili bir açıklama yapan Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yıldıray Çete, “Hastamız Asiye Ateş'in bilindiği üzere daha önce doku nakilleri yapılmıştı. Hastamıza dün itibarıyla kulaktaki hasarına ve yüz felcine yönelik sinirle ilgili operasyonları yapılmıştır. Genel durumu iyi, hayati bulguları normal olan hastamızın takibi devam etmektedir” dedi.

Öte yandan Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, yüz sinirlerinin dışında Asiye’ye başka operasyonların da yapılacağını aktarmıştı. Özkan, sinir ameliyatlarının 5-6 ayı bulacağını belirtimişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...