Tgrt Haber
10 May 2021 11:35

PKK mağarasında çelik kapılı rehine odası

Pençe-Yıldırım operasyonunda teröristlere ait 4 odalı bir mağara bulundu. Operasyonlar başarılı bir şekilde devam ediyor.

PKK mağarasında çelik kapılı rehine odası
MSB,son dakika

Irak'ın kuzeyindeki Avaşin-Basyan bölgesinde sıcak saatler yaşanıyor. Operasyonlar hız kesmeden devam ediyor. Teröristlere göz açtırılmıyor. Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyinde devam eden Pençe-Yıldırım operasyonu kapsamında teröristler tarafından kullanılan 4 odası olan ve içerisinde çelik kapı ile ayrılmış bir rehine odası da bulunan bir mağara tespit edildiğini açıkladı. Bakanlık, tespit edilen mağaranın görüntülerini de paylaştı.

MSB OPERASYON'LA İLGİLİ VİDEO YAYINLADI

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından operasyon hakkında yapılan paylaşımda, "Irak kuzeyindeki Avaşin-Basyan bölgesinde başarıyla devam eden Pençe-Yıldırım operasyonu kapsamında teröristler tarafından kullanılan bir mağara tespit edildi. 4 odası olan ve 50 teröristin barınabileceği genişlikte olduğu değerlendirilen mağarada çelik kapı ile ayrılmış bir rehine odası olduğu da belirlendi. Mağara içerisinde yapılan aramada, 10 adet 81 ve 100 mm’lik havan mühimmatı, 9 adet basma düzenekli EYP ele geçirildi. Tespit edilen mağara tahrip edilirken ele geçen mühimmat ve EYP’ler de METİ timimiz tarafından imha edildi" ifadeleri kullanıldı.

13 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesine düzenlenen hava harekatı sonucu 8 teröristin öldürüldüğünü açıkladı. Avaşin-Basyan bölgesinde ise komandoların mağaraya yaptığı operasyonda 5 terörist öldürüldü.

TSK VE MİT İŞBİRLİĞİNDE OPERASYON

"Teröristler için hiç bir yer güvenli değil!  Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve Millî İstihbarat Teşkilatımızın koordineli çalışması sonucu Irak kuzeyindeki Gara bölgesinde tespit edilen 8 PKK’lı terörist, Hava Kuvvetlerimizin başarılı hava harekâtı ile etkisiz hâle getirildi."

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...