Tgrt Haber
19 Haziran 2022 10:53 - Güncelleme : 19 Haziran 2022 12:04

Son dakika! MİT'ten nokta operasyon: PKK'nın Suriye'deki sözde en kilit yöneticilerinden Hüseyin Şibli öldürüldü

Son dakika haberi: Terör örgütü PKK'nın sözde Suriye özerk yönetimi merkez yürütme konseyi eş başkanı Suriyeli terörist Hüseyin Şibli, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) operasyonuyla Irak'ın Süleymaniye kentinde etkisiz hale getirildi. PKK elebaşı Öcalan'ın Suriye'de bulunduğu dönemde örgüte katılan Şibli, PKK'nın Suriye kolunun en kilit isimlerinden biri olarak gösteriliyordu.

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
Son dakika! MİT'ten nokta operasyon: PKK'nın Suriye'deki sözde en kilit yöneticilerinden Hüseyin Şibli öldürüldü
PKK,MİT,terörist

Türkiye güneydoğu sınırlarında terörle mücadelesini aralıksız sürdürüken, bölücü terör örgütü PKK'ya da darbe üstüne darbe vurmaya devam ediyor. Son olarak Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT); Irak’ın derinliklerinde sınırdan 275 kilometre uzaklıkta gerçekleştirdiği operasyon sonucu, PKK’nın Suriye ve Irak’ta görevlendirdiği teröristi etkisiz hale getirdi.

Türkiye’nin meşru güvenlik endişeleri kapsamında gündemde olan Suriye’nin kuzeyindeki korsan terör yapılanmasının en kritik isimlerinden, Suriyeli terörist Ferhat Derik kod adlı Hüseyin Şibli, MİT tarafından Irak’ın Süleymaniye kentinin Kelar bölgesinde öldürüldü.

SÖZDE LİDERLER ARASINDA DEĞİŞİM HIZLANDI

MİT’in başarılı nokta operasyonları sonucunda, Irak ve Suriye’de liderlerini bir bir kaybeden Kandil yönetimi, Suriye’deki kukla yapılanmanın yöneticilerinden Şahin Cilo Kod’un sağ kolu olarak bilinen Suriye Özer Yönetimi Merkez Yönetim Konseyi Eş Başkanı Ferhat Derik Kod Hüseyin Şibli’yi Irak’ta görevlendirdi.

Kandil’deki terör elebaşları, Hüseyin Şibli’nin Suriye’de bölge dışı üçüncü ülkeler ile kurduğu çıkar ilişkilerini Süleymaniye’nin güneyine taşıyarak, Irak’ın derinliklerinde yeni bir terör yuvası oluşturmayı hedefliyordu.

Son dakika! MİT'ten nokta operasyon: PKK'nın Suriye'deki sözde en kilit yöneticilerinden Hüseyin Şibli öldürüldü

PKK'NIN SURİYE'DEKİ EN ÖNEMLİ MİLİTANLARINDAN BİRİYDİ

MİT tarafından gerçekleştirilen başarılı operasyon neticesinde etkisiz hale getirilen Hüseyin Şibli, PKK’nın Suriye’deki sözde en çok önem ve itibar atfedilen kadroları arasında görülüyordu.

Aslen Suriye/El Malikiye halkından olan Şibli, terörist başı Abdullah Öcalan’ın Suriye’de bulunduğu dönemde PKK’ya katılmıştı. 2004 yılında Halep kırsalında sorumlu düzeyde görevlendirilen Şibli, daha sonra örgütün liderlerini eğittiği Gare ve Kandil bölgelerinde görevlendirildi.

2014 yılında Suriye’de yaşanan siyasi otorite boşluğu ve üçüncü ülkelerin desteğiyle, PKK’nın kontrol sağladığı Ras El Ayn, Dırbesiye, Haseke, Tel Tamr ve Amude gibi yerleşim bölgelerinden sorumlu olarak PYD/ YPG’nin Yürütme Konseyi Üyeliği’ne seçildi. Bu dönemde terörist Şahin Cilo kod adlı Ferhat Abdi Şahin’in en yakınındaki şahıslardan biri haline gelen Hüseyin Şibli, 2019 itibarıyla Suriye Özerk Yönetimi Merkez Yürütme Konseyi Eş Başkanı ve Genel Güvenlik sorunlusu olarak görevlendirildi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...