Tgrt Haber
01 Aralık 2022 07:09 - Güncelleme : 01 Aralık 2022 07:23

Polisten Uygur Türklerine ‘sınır dışı’ tehdidi! Bakan Soylu özür diledi

Çin Konsolosluğu önünde toplanan Uygur Türklerini ‘Sınır dışı edeceğiz’ ifadeleri kullanan polis memurunun görüntüleri sosyal medyada gündem oldu. Konu ile ilgili açıklama yapan Bakan Soylu, soruşturma başlatıldığını ifade ederek özür diledi.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
uygur türkleri,süleyman soylu,emniyet,sınır dışı

Çin’in Doğu Türkistan’daki baskı ve zulümlerine tepki gösteren Uygur Türkleri, İstanbul’da bulunan Çin Konsolosluğu önünde toplandı. Eyleme polis müdahale ederken bir polis memuru Uygur Türklerini sınır dışı etmekle tehdit etti. Görüntüler kısa sürede sosyal medyada gündem olurken konu ile ilgili gerek Emniyet Müdürlüğü’nden gerek ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan açıklama geldi.

https://twitter.com/istanbul_EGM/status/1597951466438012928

EMNİYET: AMAÇ KARDEŞLERİMİZİ İNCİTMEK DEĞİL

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ise konuyla ilgili bir açıklamada bulunarak, "Kardeşlerimizi incetmek için değil" dedi. Emniyet müdürlüğünden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Bugün saat 05.00 sıralarında Sarıyer İlçemizde bulunan Çin Konsolosluğu önünde toplanan bir grup şahıs tarafından, izinsiz gösteri yapmak amacıyla yol kapatılmak istenmiştir. İzinsiz gösteri yapmak amacıyla toplanan grubun yol kapatma girişimi güvenlik güçlerimizce önlenmiştir. Gruba yapılan ikazlar sırasında kullanılan bazı ifadeler yanlış anlaşılmalara sebebiyet vermiş ve kastı aşmıştır.  Kardeşlerimizi incitmek için değil, gösteri yasağını hatırlatmak için ikaz yapılmıştır. Gösteri yasağı hatırlatması ve tedbir her ne kadar vazifemiz ise de kullanılan ifadeler üzüntüye sebebiyet vermiştir. Konu ile ilgili çalışmalar hassasiyetle takip edilmekte" dedi.

https://twitter.com/suleymansoylu/status/1597948329144778753

BAKAN SOYLU: ÖZÜR DİLİYORUZ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu paylaşımında şu ifadeleri kullandı

"Bugün sabah saatlerinde İstanbul'da Çin Konsolosluğu önüne protesto için giden Uygur Türkü kardeşlerimizin yolu kapatması üzerine, bölgenin güvenliğini sağlamakla sorumlu arkadaşımızla vuku bulan tartışma bizleri üzmüştür. Elbette ki her ülkenin büyükelçiliğinin güvenliğini sağlamak görevimiz ve sorumluluğumuzdur. Arkadaşlarımızın titizliği bu yüzdendir. Ancak güvenliği sağlarken kullanılan bazı ifadeler, kastı aşmıştır. Böylesi hassas bir görevde bu şekilde ifadeler kullanmamalıyız. Türk Soylu kardeşlerimize, uzun dönemli ikametten vatandaşlığa kadar nüfus ve vatandaşlık birimlerimizde kurulan özel ofislerde hassasiyet gösteriyoruz, göstermek durumundayız. Bu vesileyle üzüntümüzü ve özrümüzü tekrar belirtiyor, konuyla ilgili tahkikatın başladığını ifade etmek istiyoruz."

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...