Tgrt Haber

Prof. Dr. Naci Görür'den Adana açıklaması: Sokakta kalmayın

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: İHA
17 Mart 2023 10:33 - Güncelleme : 17 Mart 2023 10:46
Prof. Dr. Naci Görür'den Adana açıklaması: Sokakta kalmayın
Naci Görür,Deprem,Adana

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Adana'da artçı depremler nedeniyle evlerine giremeyenlere seslendi. Yetkililerin sorun görmediği, çatlak ve kırık olmayan yerlerde insanların rahatlıkla evlerine gire bileceğini söyledi.

6 Şubat'ta meydana gelen ve Türkiye'yi yasa boğan Kahramanmaraş depremlerinden en çok etkilenen iller arasında Adana de yer almıştı. Kentte birçok vatandaş yaşadığı korku nedeniyle hâlâ evlerine giremiyor. Evleri sağlam olsa da artçı depremler nedeniyle şehrin farklı noktalarında veya il dışında sokakta konaklayan aileler için Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür'den açıklama geldi.

"YETKİLİLERİ DİKKATE ALIN" UYARISI

Prof. Dr. Görür, binalarında sorun görünmeyenlerin evlerine girmeleri çağrısında bulundu. ‘Adana Deprem Eylem Planı’ programının konuşan Prof. Dr. Görür, kentte sokaklarda kalanlara seslenerek, "İnsanlar benim uyarımdan dolayı evlerinde kalmıyor. Yani burası tabii ki dikkat edilmesi gereken bir alan. Belediyenin ve yetkililerin sorun görmediği, çatlak ve kırık olmayan yerlerde insanlar rahatlıkla evlerinde olabilirler. Ama sorunlu bina varsa elbette belediye ve yetkililer de girmeyin diyor zaten. İnsanların sokakta kalması için bir neden yok" diye konuştu.

Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...