Tgrt Haber
16 Mart 2023 19:07 - Güncelleme : 16 Mart 2023 19:18

Prof. Dr. Naci Görür'den Bolu depremi değerlendirmesi! 1999 depremini hatırlattı

Bolu'da 4.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD'dan yapılan açıklama, depremin derinliğinin 8.1 kilometre olduğu aktarırken uzman isimlerden Bolu'daki depremle alakalı kritik değerlendirmeler geldi. Sarsıntının ardından açıklama yapan Prof. Dr. Naci Görür, Bolu ve çevre illeri yakından ilgilendiren bir açıklamada bulundu. "Bu deprem KAF’ın 1999 depremlerinde kırılmayan bir kesiminin kırılması ile oluştu" diyen Görür, "Buranın kırılmasını zaten beklediğimizi söyleyip yazıyorduk" dedi. 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
Prof. Dr. Naci Görür'den Bolu depremi değerlendirmesi! 1999 depremini hatırlattı
Bolu,deprem,Naci Görür

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ilde büyük bir yıkıma neden olan depremlerin ardından Türkiye artçılarla sarsılmaya devam ediyor. Ülkenin farklı bölgelerinden gelen deprem haberleri büyük bir korkuya neden oldu. Onlardan biri de saat 13.55'te Bolu'da meydana gelen 4.8 büyüklüğündeki deprem oldu. 

İSTANBUL VE ÇEVRE İLLERDEN DE HİSSEDİLDİ

AFAD'dan yapılan açıklamada, Bolu'da meydana gelen deremin büyüklüğünün 4.8 olduğu aktarılırken depremin derinliğinin de 8.1 kilometre olduğu bildirildi. Deprem ayrıca çevre illerden de hissedildi. 

"DAHA ÖNCE SÖYLEMİŞTİK"

Depremin ardından sosyal meyda hesabından açıklama yapan Prof. Dr. Naci Görür, kritik değerlendirmelerde bulundu.

Görür, yaşanan kırılmanın beklendiğini ifade ederken, "Kızılağıl-Bolu’da 4,7 deprem oldu. Deprem KAF zonu içerisinde. Bu deprem KAF’ın 1999 depremlerinde kırılmayan bir kesiminin kırılması ile oluştu. Buranın kırılmasını zaten beklediğimizi söyleyip yazıyorduk, sevgiyle" dedi. 

https://twitter.com/nacigorur/status/1636390537971531779

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...