Tgrt Haber

Prof. Dr. Naci Görür'den korkutan deprem açıklaması 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
28 Kasım 2022 22:14 - Güncelleme : 28 Kasım 2022 22:51
Prof. Dr. Naci Görür'den korkutan deprem açıklaması 
deprem,düzce,Marmara

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Düzce'deki 5.9 büyüklüğündeki depremin Marmara depremini, zaman olarak etkileyeceğini ve yüksek ihtimalle depremin öne çekildiğini söyledi.

Deprem Uzmanı Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından büyük Marmara depremiyle alakalı ürkütücü bir açıklama yaptı. 

Düzce'deki 5,9'luk depreminin ardından, bilim dışı söylemlere karşı vatandaşları uyaran Görür, "Düzce'de olan son depremden sonra, fısıltı gazetesi şeklinde yakında şu büyüklükle, şu şekilde bir deprem bekleniyor diye bilim dışı, akıldışı söylemlerin yayıldığını duyuyorum. Biliyorsunuz, depremin, yerini, büyüklüğünü ve zamanını önceden bilemiyoruz. Ancak bu ayrıntılardan uzak öngörülerde bulunabiliyoruz" dedi. 

"ZAMAN OLARAK ETKİLEYEBİLİR" 

Düzce'deki depremin Marmara depremini zaman olarak etkileyeceğini aktaran Görür, "Örneğin Düzce Depremi Marmara'da beklenen depremi zaman olarak etkileyebilir gibi. Düzce'de büyük bir deprem öngörümüz de yok. Şu anda AFAD'ın tüm ilgili birim ve yetkilileri ile sahada olduğunu ve duruma hakim olduklarını biliyorum" dedi. 

KORKUTAN UYARI 

Bir kullanıcının, "'Zaman olarak etkileyebilir' sözünüzden stresi artırıp öne çekebileceğini mi? Yoksa stresi azaltıp öteleyebileceğini mi anlamalıyız?" sorusuna, "İlk şıkkın daha olasılıklı olabileceğini düşünüyorum" dedi. 

https://twitter.com/nacigorur/status/1597229815786274816

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...