Tgrt Haber

Resmi Gazete'de yayınlandı! Mevsimlik işçilere yolculukta saat sınırı

Editör: Banu İriç / Kaynak: tgrthaber.com
27 Nisan 2024 09:00 - Güncelleme : 27 Nisan 2024 09:32
Resmi Gazete'de yayınlandı! Mevsimlik işçilere yolculukta saat sınırı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla mevsimlik işçiler için yolculuk yapmalarında gece 00.00 ve 06.00 arasında yasak kararı Resmi Gazete'de duyuruldu.

Resmi Gazete Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayınlanarak yeni kararlar ilan edildi.

Yaz döneminin başlamasıyla mevsimlik işçilerin tarım alanlarına dağılması bekleniyor. Trafik kazalarının çok görüldüğü mevsimlik işçi taşıma araçları için saat kısıtlamasına gidildi. Mevsimlik işçileri taşıyan araçların gece yolculuk yapmaları yasaklandı. Araçlar 24.00 ve 06.00 saatleri arasında şehirler arası yolculuk yapamayacak.

Bunun dışında mevsimlik işçilerin barınma, sağlık ve çocuklarının eğitim ihtiyaçlarının karşılanması için imkanlar sağlanacak. Valilikler, fonksiyonel, prefabrik, betonarme ya da çelik iskeletli ortak kullanım alanları oluşturacak. İşçilerin aşılama, hastalık taraması gibi izlemleri yapılacak.

Resmi Gazete'de yayınlandı! Mevsimlik işçilere yolculukta saat sınırı - 1. Resim

Mevsimlik işçileri taşıyan karayolu araçlarının, 00.00-06.00 saatleri arasında şehirler arası yolculuk yapamayacak.

İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı tarafından işçilerin yolculuk dönemlerinde trafik denetimleri artırılacak.

Resmi Gazete'de yayınlandı! Mevsimlik işçilere yolculukta saat sınırı - 2. Resim

Kaynak: tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...