Tgrt Haber
09 Haziran 2021 19:15

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan yerli aşı müjdesi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Toplantısı sonrası düzenlediği basın toplantısında, yerli aşı çalışmalarında son aşamaya gelindiğini açıkladı. Sırası gelen vatandaşlara aşı olmaları çağrısını yapan Bakan Koca, gelecek pazartesi gününden itibaren aşılamada yaş sınırının 40'a çekileceğini dile getirdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan yerli aşı müjdesi
sağlık bakanı,fahrettin koca,basın toplantısı,bilim kurulu

Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı, bugün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplandı. Toplantı sonrası Bakan Fahrettin Koca Youtube üzerinden canlı yayın yapıp, normalleşme süreci ve aşı çalışmalarına ilişkin son bilgileri verdi.

Bakan Koca'nın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Uzunca bir süreden beri hayatın her alanının kuşatmış bir mücadele veriyoruz. Artık gündemimiz, aşı programı ile bağışıklık elde ederek eski normallerimize nasıl döneceğimizdir. İşlerimize kaldığımız yerden devam edeceğiz. Bu zor günler geride kalıyor. Çekinmeden kucaklaşacağımız, tatili tatil gibi yapabileceğimiz, gündemimiz salgının değil bizim belirleyeceğimiz günlerin arefesindeyiz. Güvenle eski günlere dönebilmek için 3 önemli konuya dikkat çekmek istiyorum.

AŞILAMADA YAŞ SINIRI 40'A İNİYOR

Sırası gelen vatandaşlar aşı olmalıdır. Lütfen sırası gelen zaman kaybetmeden aşısını olsun. Yarın itibariyle 45 yaşının üzerindeki vatandaşlar da aşılanacak. Pazartesi itibariyle 40 yaş üzeri tüm vatandaşlar da aşılama programına dahil edilecek. Toplumsal bağışıklık elde edilene kadar kurallara uymalıyız. Salgın kontrolünün sürdürülebilirliğinin sağlanmasıdır.

YERLİ AŞIDA SON AŞAMAYA GELİNDİ

Önümüzdeki hafta yerli aşımızın son fazı olan, Faz-3 insan çalışmaları için gönüllüleri aşılayacağız. Türk aşısı son aşamaya geldi. Bu önemli gelişmeyi hep birlikte yaşayacağız. Aşıların belirli sürelerle bağışıklık sağladığı, 2. doz aşı olanların 3. doz aşı olması konusunda bilimsel çalışmalar devam etmektedir. Bu konuda bir kllik çalışmada bakanlığımızda planlandı. Yerli aşımızın 3. doz olarak kullanılması değerlendirilmektedir. Elde ettiğimiz bilgileri sizinle de paylaşarak yol haritasını kesinleştirmiş olacağız.

"MUTLU GÜNLER YAKINDIR"

Bundan sonra size vereceğim en önemli haberin yerli aşımızın başarısı ve salgının son bulacağını son vermek olacak, çok yakında salgından kurtulacağız. Mutlu günler yakındır. Büyük Türkiye güçlü devlettir. Bu güce güvenin."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...