Tgrt Haber
23 Şubat 2015 08:41

Şah Fırat operasyonunda parola, 'Biz dostuz'

Süleyman Şah Türbesi'ne düzenlenen operasyonda birliklere Arapça ve Kürtçe 'Biz dostuz, zarar vermeye gelmedik' ifadesi öğretildi

Şah Fırat operasyonunda parola, 'Biz dostuz'
süleyman şah türbesi, tsk, parola, biz dostuz

Süleyman Şah Türbesi'ne yönelik IŞİD tehdidi, Türkiye'yi harekete geçirdi. Süleyman Şah Türbesi'ni IŞİD'in elinden kurtarmak için harekete geçen Türk Silahlı Kuvvetleri 39 tank, 57 zırhlı araç ve 572 askerle operasyon düzenledi.
ARAPÇA VE KÜRTÇE "BİZ DOSTUZ" ÖĞRETİLDİ
Cumartesi gecesi saat 21:00 itibarıyla Suriye toprağına giren gözde birlikler, operasyon öncesi sivillere zarar gelmemesi için uyarıldı. Askerlere Arapça ve Kürtçe "Selam biz dostuz, zarar vermeye gelmedik" ifadesi öğretildi. Zırhlı araçlara da yazıyla aynı parola konuldu.
EMANETLER ÇELİK KASALARLA GETİRİLDİ
Birlikler gece 03:00'te sınır ötesi tek Türk toprağı olan Saygı Karakolu'na ulaştı. Süleyman Şah ve iki askerinin naaşıyla kutsal emanetler çelik kasalarda Türkiye'ye getirildi.(Haber7)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...