Tgrt Haber
11 Nisan 2018 09:52

Şanlıurfa 11 Nisan Kurtuluş Bayramı'nda okullar tatil mi, ulaşım ücretsiz mi? Şanlıurfa'da bugün toplu taşıma ücretsiz mi?

Şanlıurfa 11 Nisan Kurtuluş Bayramı'nda toplu ulaşım ücretsiz mi? Şanlıurfa'da okullar tatil mi? Urfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıl dönümü dolayısıyla 11 Nisan Kurtuluş Bayramı’nda toplu taşımanın ücretsiz olacağı duyuruldu. İşte Şanlıurfa Kurtuluş Bayramı detayları...

Şanlıurfa 11 Nisan Kurtuluş Bayramı'nda okullar tatil mi, ulaşım ücretsiz mi? Şanlıurfa'da bugün toplu taşıma ücretsiz mi?
şanlıurfa,,şanlıurfa&tt2;nın kurtuluşu,,şanlıurfa ücretsiz,,şanlıurfa okullar tatil mi,

Şanlıurfa 11 Nisan toplu ulaşım ücretsiz mi? Şanlıurfa'da okullar tatil mi? Şanlıurfa Valiliği, kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 98’inci yıldönümü nedeniyle Çarşamba günü okulların tatil edildiği duyuruldu. Büyükşehir Belediyesi ise kutlamalar kapsamında toplu taşıma araçlarının ücretsiz olacağını açıkladı.
Şanlıurfa Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 98'inci yıldönümü 11 Nisan nedeniyle Çarşamba günü eğitim kurumlarının edildiğini duyurdu. Valilik açıklamasında, "11 Nisan 1920'de Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluşunu ve bu şanlı kurtuluş mücadelesini gelecek nesillerimize anlatmak, kurtuluş zaferini hissetmelerini ve anlamalarını sağlamak, milli birlik ve beraberlik ruhunu çocuklarımıza ve gençlerimize aktarmak önem arz etmektedir. Bu vesile ile 11 Nisan 2018 Çarşamba günü Şanlıurfa'mızın şanlı kurtuluş gününde eğitim ve öğretimde tüm okullarımız bir günlüğüne tatil edilmiştir" ifadelerine yer verildi.

TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ise 11 Nisan Kurtuluş Bayramı'nda şehir içi toplu taşıma araçlarının ücretsiz hizmet vereceğini duyurdu.

Şanlıurfa'nın kurtuluşu!

Ekim 1919'da İngilizlerden sonra Urfa'ya giren Fransızlar burada da Maraş'takine benzer uygulamalarda bulunmuşlardır. Bununla yetinmeyerek, Haçlı Seferleri sırasında kurulan Urfa Haçlı Kontluğu'na kadar geriye giden bir takım haklar ileri sürmüşlerdir.

Ali Saip Bey'in jandarma komutanı olarak atanmasından sonra yapılan çalışmalarla 3 bin kişilik bir kuvvet meydana getirildi. Hacı Mustafa Hacıkamiloğlu başkanlığında oluşturulan Kuva-i Milliye ordusu 7 Şubat 1920'de şehirdeki Fransız komutana bir ültimatom vererek 24 saat içinde Urfa'yı boşaltmalarını istedi. Fransız komutanın zaman kazanmaya yönelik cevabı ve devreye İngilizleri sokarak Osmanlı Hükümetine baskı yapmaya kalkışmaları üzerine 8-9 Şubat gecesi Fransızlara karşı taarruza geçildi. Çarpışmalar 10 Nisan'a kadar devam etti. Bu tarihte Fransızlar, birliklerinin yarısını kaybetmiş olarak Urfa'yı terk ettiler.

Urfa'nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun Yıl Dönümü Kutlamaları

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıl dönümünü yazılı bir açıklama ile kutladı.

Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıl dönümü kentte çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam ediyor. Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci de Urfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Ekinci mesajında, kurtuluşu için mücadele veren Urfa halkının Fransız işgalinden kurtulmak için tek yürek olup destansı bir zafere imza attığına vurgu yaptı. Fransız Ordusunu topyekun Urfa’dan temizleyen ecdadın torunları olmak ve Şanlı şehirde yaşamanın gururu içerisinde olduklarını belirten Ekinci, mesajının devamında, “Urfa’da başlatılan kurtuluş mücadelesinin kazanılması, diğer şehirlerde başlatılan milli hareketler için de esin kaynağı olmuştur. Urfa halkının kararlı tutumu ve vatan aşkıyla gösterdiği güçlü direniş üzerine, Fransız kuvvetleri, Urfa’yı terk etmek zorunda kalmışlar. Ecdadımız, bağımsızlık uğruna yapılan bu mücadele ile imkanın değil imanın ne kadar önemli olduğunu da tüm dünyaya göstermişti. Bizlere düşen ecdadımızın bizlere bıraktığı mirasa sahip çıkmaktır. Bu inanç ve kararlılıkla Urfa’mızın ve dolayısıyla ülkemizin kurtuluş gününü kutluyor, tüm gazi ve şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyorum” ifadelerine yer verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...