Tgrt Haber
04 Şubat 2019 17:29

Sarıgül: Ben ithal bir aday değilim

CHP'nin Mustafa Sarıgül'ü Şişli yerine başka bir ilçeden aday göstermesi gündeme gelmişti. Sarıgül CHP'den değil ama DSP'den yine Şişli'ye aday oldu. Sarıgül, TGRT Haber ekranlarında önemli açıklamalarda bulundu. Mustafa Sarıgül "Ben ithal bir aday değilim" dedi.

Sarıgül: Ben ithal bir aday değilim
mustafa sarıgül,sisli,şişli,dsp,chp

Geçtiğimiz günlerde Mustafa Sarıgül'ün CHP'den Şişli yerine başka bir ilçeden aday olacağı konuşuluyordu. Sarıgül CHP'den değil ama DSP'den yine Şişli'ye aday oldu. Mustafa Sarıgül TGRT Haber ekranlarında Özay Erad'a ve Gülden Kalecik Demirtaş'a konuştu. İşte Sarıgül'ün açıklamalarından önemli başlıklar...

"BURUK BİR SEVİNÇ"

DSP'den aday olan Sarıgül, aday olduğu yeni partisi hakkında "Buruk bir sevinç çünkü vefasızlığı kolay kolay kabul etmem doğru değil" dedi.

"CHP'NİN KARARI DOĞRU BİR KARAR DEĞİL"

"Geriye bakmamak lazım, ileriye bakmak lazım. Benim CHP'nin kurumsal kimliğine saygım sonsuz. CHP yöneticilerinin böyle bir karar almaları doğru bir karar olmamıştır."

"KILIÇDAROĞLU'NUN ADAYLIĞIM KONUSUNDA SAMİMİYETİNE İNANIYORUM"

"Ben Sayın Kılıçdaroğlu'nun benim adaylığım konusunda samimi olduğuna inanıyorum. Kılıçdaroğlu ve çok yakın çevresinin bana sempatik baktığına inanıyorum. "

"KILIÇDAROĞLU O GRUBU AŞAMADI"

"Merkaz Yürütme Kurulu ve Parti Meclisi'nde CHP'nin büyümesini istemeyen, CHP'nin iktidar olmasını istemeyen, kendi iktidarını düşünen belli bir grup var. Herhade Sayın Kılıçdaroğlu o grubu aşamadı."

"MUSTAFA SARIGÜL İTHAL BİR ADAY DEĞİL"

"Geçmişte Süleyman Demirel Isparta'nın dışında bir yerden aday oldu mu? Sayın Erbakan uzun yıllar Konya'nın dışında aday oldu mu? Sayın Ecevit uzun yıllar Zonguldak'ın dışında aday oldu mu? Mustafa Sarıgül yeni bir siyaset adamı değil. Mustafa Sarıgül sosyal demokratların öz evladı, ithal bir evlat değil, ithal bir aday değil."

"BENİMKİ TAMAMEN MİLLETİN VE HALKIN İTTİFAKI"

"Benim Şişli halkı ile ittifakım her zaman var. Benim Şişli'de bütün yurttaşlarım ile her siyasi partiye oy veren yurttaşlarım ile çok büyük bir ittifakım var. Benimki tamamen milletin ve halkın ittifakı."

"DSP BANA KAPILARINI AÇMAMIŞ OLSAYDI BU BAŞARIYI ELDE EDEMEZDİM"

"Benim küskünlüğüm, kırgınlığım asla CHP'ye ve Sayın Genel Başkan'a değil. CHP Genel Merkezi'nde bir bölüm arkadaş var, CHP'nin iktidar olmasını istemiyorlar. Onlar kendi iktidarlarını düşünüyorlar. Onlara biraz kırgınlığım var ama kurumsal kimliğe, CHP'ye oy veren seçmenlerimize asla ve asla kırgınlığım yok. Ama bizim ileri bakmamız lazım. Bu konuyu çok fazla konuşmamızın topluma da bizlere de bir yararı yok. Ben aslında iki dönem DSP'nin Belediye Başkan Adayı oldum. 1999 yılında CHP beni aday göstermedi. DSP bugün olduğu gibi bana kapılarını ve gönüllerini açmıştı. O seçimde 99 bin 200 oy DSP Şişli Adayı Mustafa Sarıgül aldı. Hiç unutmuyorum; 30 bin oy CHP adayı Muharrem Sarıgül aldı. AK Parti adayı Emin Bey ise 29 bin oy aldı. Yani; ben iki partinin adayından 30 bin oy daha fazla aldım ve 2009 seçimlerinde Şişli'de DSP'nin Belediye Başkan Adayı olmuştum. O nedenle iki dönem Şili'nin DSP Belediye Başkan Adaylığı görevinde bulundum. Ve Şişlili yurttaşlarımla bütünleştim. DSP ban hem 1999 seçimlerinde hem de 2009 seçimlerinde bu senen de olduğu gibi kapısını ve gönlünü açmamış olsaydı ben bu başarıyı elde edemezdim. DSP Genel Başkanı Sayın Önder Aksakal'a, Parti Meclis üyelerine ve Başkanlık Kurulu'na çok teşekkür ediyorum."

"CHP ve DSP dışında bir partide adaylık yapmam. Nedeni şu; bir inasnın omugasının ve çizgisinin olması lazım. Benim çizgim demokratik sol, DSP ve CHP çizgisidir. Ben demokratik sol öğretiyi, demokratik sol kültürü, DSP kültürünü, özellikle DSP'nin ulusal birlik anlayışını, inançlara saygı anlayışını ve ötekisi olmayan bir anlayışı yerel yönetimlerde Şili'de model olarak uyguladım"

"EN UFAK SIKINTIDA ARKADAŞLARIMIZ  YURTTAŞIMIZA 3 DAKİKA İÇİNDE ULAŞACAK"

"Türkiye'de ilk defa mavi masayı kurdum. Şişli Belediyesi'nde mavi masamız vardı. O mavi masa 1 Nisan'da tekrar hayata geçecek.  Mavi masa da şudur ki; belediyede 24 saat ışıklar sönmez. Işıkların sönmemesi lazım çünkü yerel yönetimler ayrı, diğer kamu görevlileri ayrıdır. Siz Ulaştırma Bakanlığı'nı belki gece kapatabilirsiniz. Çevre Bakanlığı'nda gece ışıklar söner. Ama Şişli Belediyesi'nde 1 Nisandan sonra ışıklar 24 saat sönmeyecek. Çünkü orada mavi masa olacak. Mavi masaya ulaşan bütün yuttaşlarımızın sorunları bir anda çözülecek. Bir yurttaşımızın en ufak sıkıntısı varsa, üç dakika içinde arkadaşlarımız o yurttaşımıza ulaşacaklar."

DSP KÜSKÜNLERİN PARTİSİ Mİ OLDU?

"DSP kalbini ve gönlünü herkese açan bir parti. DSP küskünlerin partisi olmanın aksine bilgili, yetenekli, topluma kendini adamış, yerel yönetimlerde çok üzst düzeyde başarı elde etmiş olan isimlere kapısını ve gönlünü açıyorsa, bu DSP'nin güzelliğidir, bu DSP'nin erdemidir, bu DSP'nin toplumu ne kadar sevdiğinin güzel bir göstergesidir."

"İSTİFAMIN ARDINDAN CHP GENEL MERKEZİNDEN BENİ KİMSE ARAMADI"

"İstifamın ardından beni Genel Başkanımızın yakın çevresinden arayanlar oldu, üzüntülerini ilettiler. Ama CHP Genel Merkezi'nden beni kimse aramadı. Tahminimce onlar çok mutlu olmuştur."

"Belediye seçimlerine, geceleri saymazsanız 34 gün var, normalde 58 gün var. Hala adaylar belli değilse demek ki bu o yöneticilerin başarı istememelerinin örneğidir. Çünkü ana muhalefetin görevi seçimlere hazırlanmaktır. Ana muhalefet adaylarını en az  bir yıl öncesinden açıklamalı."

SARIGÜL BAŞKA BİR İLÇEDEN ADAY OLUR MU?

"Ben ve arkadaşlarım koltuk peşinde koşmuyoruz, biz kentimize daha çok katlkıda bulunmak için koşuyoruz. O yüzden ben bir başka ilçede keyif almam."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...