Tgrt Haber

Sarıyer'deki çatışmadan İsveçli çetesi çıktı! Filmleri aratmayan baskın

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
15 Eylül 2023 12:10 - Güncelleme : 15 Eylül 2023 12:25
,Çete,Çatışma

Sarıyer Maslak’ta motosikletli iki kişi, lüks sitedeki kafeyi silahla taradı. O sırada mekanda bulunan 6 İsveçli silah çıkarıp karşılık verdi. Çatışmada olaysa ilgisiz Azerbaycanlı E.A. yaralandı. Evlerinden çok sayıda silah çıkan İsveçli çetesinden 5'i tutuklandı, 1'i deport edildi.

İstanbul'un Sarıyer ilçesi Maslak mahallesinde bulunan lüks site içerisindeki kafede çıkan çatışmanın arkasında İsveçli çetesi çıktı.  

FİLM SAHNELERİNİ ARATMAYAN ÇATIŞMA

İhlas Haber Ajansı'nda yer alan habere göre 6 Eylül günü saat 20:50 sıralarında, plakası bilinmeyen bir motosikletle kafenin önüne gelen 2 şüpheli, içeride bulunanlara peş peşe ateş açmaya başladı. O sırada kafede müşteri olarak bulunan İsveçli grup, saldırganlara silahlarıyla anında karşılık verdi.

Film sahnelerini aratmayan çatışma esnasında, olayla hiç alakası olmayan Azerbaycanlı E.A. bacağından vuruldu. Motosikletliler hızla olay yerinden uzaklaşırken, İsveçli 6 kişi de siyah bir minibüse binip olay yerinden kaçtı.

İhbar üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı. Olay yerinde inceleme yapan ekipler iş yerine ait camlarda 7 adet isabet olduğu görüldü. Olay yeri çevresinde toplamda 9 adet 9mm boş kovan bulundu. Çalışmaların devamında Ayazağa Mahallesi Hadım koru Yolu Caddesi üzerinde, İsveçli İ.A. (33) adına tescilli siyah araç bulundu.

Araç içerisinde ise şoför K.K. ile İsveçliler Richard Icho M. (23), Mevludın M. (31), Salah S. (24), Elvır M. (22) ve Harrıs L. O. (30) gözaltına alındı. Olayla ilgili olduğu değerlendirilen bir başka İsveç vatandaşı Stella M. A.S.(35) ise Başakşehir’de bir adreste gözaltına alındı.

EVLERİNDEN ÇOK SAYIDA SİLAH VE NARKOTİK MADDE ÇIKTI

Konuyla ilgili olarak adreslerde yapılan aramalarda ise 169 adet 9 mm fişek,1 Adet Siyah Renkli SAR9 Mete marka 9 mm çapında ruhsatsız tabanca, 1 Adet Siyah renkli Glock marka ruhsatsız tabanca, 2 adet bilye atar toplu tabanca, 1 adet havalı tüfek, 12 adet havalı tabanca fişeği, adet gri renkli havalı tabanca tüpü, 3 adet havalı tabanca mermileri bulunan plastik ve metal kutular ve 3.02 gram esrar maddesi ele geçirildi.

MOTOSİKLETLİLER ARANIYOR

Şüphelilerden Stella M.A.S. isimli şahıs alınan ifadesinin ardından gerekli deport işlemleri için ilgili polis merkezi amirliğine teslim edildi. Diğer 5 İsveçli ise Gasp Büro Amirliğindeki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Şoför K.K. ise serbest kaldı. Polis olaya karışan motosikletli şahısların tespiti ve teminine yönelik çalışmalarına ise devam ediyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...