Tgrt Haber
20 Şubat 2017 11:09

Seçim Anketi Sonuçları Nasıl Referandum Son Oy Oranı Ne | 10.03.2017 Güncel anket sonuçları

Referandum anket sonuçları açıklandı.A&G, ORC ve GENAR'ın seçim anketi sonuçları belli oldu. Seçimleri bilen isim Adil Gür'ün yaptığı son anket ise kararsızlar konusunda çarpıcı bir tablo ortaya koydu. İşte son sonuçlar...

Seçim Anketi Sonuçları Nasıl Referandum Son Oy Oranı Ne | 10.03.2017 Güncel anket sonuçları
referandum anket, referandum anket sonuçları, referandum anketi, seçim anketi, anket sonuçları,

Türkiye referanduma gidiyor! Seçimlere sayılı günler kaldı, seçim öncesi son anketler merak ediliyor. İşte sonuçlar: A&G’nin anketinde erkeklerin yüzde 12.4’ü, kadınların ise yüzde 15.5’i kararsız. 18-30 yaş arası nüfus ise 46 yaş ve üstüne göre daha az kararsız çıktı. Bu arada A&G’nin 7 coğrafi bölge ve 42 ilde 3 bin denekle yüz yüze görüşme yöntemiyle gerçekleştirdiği araştırmadan çarpıcı sonuçlar çıktı. Buna göre Referandum en son anket sonuçlarına Evet diyenler yüzde 61.5, hayır diyenler ise yüzde 19.7 çıktı. Bakanlar Kurulu toplantısının ardından gazetecilerin karşısına çıkan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsoü Numan Kurtulmuş, referandumla ilgili bir soru üzerine "Şu anda evetler ciddi bir oranda önde görünüyor" diye konuştu. Referandum’un ilk başlarda 2 ile 9 Nisan tarihlerinde olması bekleniyorken onay süreciyle ilgili aksamalar yüzünden ise Referandum tarihi 16 olarak belirlendi. 

NEREDE OY KULLANACAĞIM? TIKLA ÖĞREN

GENAR REFERANDUM SON ANKET SONUÇLARI

GENAR anket şirketine göre, CHP ve HDP'den referandumda 'EVET' oyu kullanacak seçmenler bulunuyor. AK Parti MKYK'sının geçen hafta yapılan toplantısında, Genar Araştırma Şirketi'nin yaptığı son saha analizi detaylı şekilde değerlendirildi.

REFERANDUM DESTEĞİ: 'EVET' YÜZDE 55

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bireysel oyunun yüzde 60 olarak çıktığı belirtilen anket sonuçlarında, vatandaşlar arasındaki referandum desteğinin de yüzde 55'e yükseldiği görüldü. Star gazetesinin haberine göre; anket sonuçları MHP tabanının, belirtildiğinin aksine yarıya yakın oranda referanduma destek vereceğini ortaya koydu.

CHP VE HDP TABANI 'EVET' DİYEBİLİR

Anketin sonuçları arasında, Meclis'te “Hayır" oyu verecek CHP ve HDP'nin yönetimlerinin aksine her iki parti tabanının da “Evet"e meyilli oldukları iddia ediliyor

Ankete katılanlardan, AK Parti seçmeninin yüzde 96'sı, MHP seçmeninin yüzde 46'sı referandumda “Evet" diyeceğini belirtirken, CHP seçmeninin yüzde 10'u, HDP seçmeninin de yüzde 4.5'i “Evet" diyeceğini ifade etmesi dikkat çekti.

AKDENİZ ARAŞTIRMA'NIN ANKETİ

Akdeniz Anket Araştırma (AAA) Enstitüsü'nün, Akdeniz Bölgesi'ndeki 8 ilde düzenlendiği referandum araştırmasında 'Evet' yüzde 55.2 çıktı. Akdeniz Anket Araştırma ekibi tarafından 1-15 Şubat tarihleri arasında 15 gün süren çalışmada, 24 bin 600 kişiyle telefon, online ve yüz yüze anket yapılarak, “Referandum'da kullanacağız oy nedir?" sorusu soruldu. 
 
Adana, Mersin, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş, Antalya, Burdun ve Isparta'da yapılan anket çalışmasına göre, "Evet" yüzde 55.2, "Hayır" yüzde 39.4 ve kararsız sayısı yüzde 5.4 çıktı.
 
Başkanlık sistemine tam destek veren Milliyetçi Harekat Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin memleketi Osmaniye'de ise evet yüzde 62.8, hayır yüzde 28.8, kararsız ise yüzde 8.4 çıktı.
 
Ankete katılanların, yüzde 72.8'inin erkek, yüzde 27.2'sinin kadın katılımcı, eğitim durumunun ise yüzde 28.2'i ilkokul, yüzde 15.2'si ortaokul, yüzde 38.7'si lise ve yüzde 17.9'unun üniversite mezunu olduğu belirtildi.

AK PARTİ SON ANKETİ AÇIKLADI!

Türkiye’nin tarihi bir kavşakta olduğunu ve çok önemli bir halk oylamasına gittiğini belirten Yılmaz, “Bu bir genel seçim değil, bir yerel seçim değil. Başka bir anlamı da yok. Bir adayı seçmiyor, bir partiyi tercih etmiyoruz. Temsilcileri aracılığıyla değil, doğrudan kararını almış oluyoruz” dedi.

ÖNCE TEŞKİLAT SONRA TOPLUM

Yılmaz, Anayasa değişikliği konusunda yürütecekleri kampanyanın detaylarını da anlattı. Ak Parti’nin bu süreçte tavrını çok şeffaf ve açık bir şekilde ortaya koyduğunu ifade eden Yılmaz, “25 Şubat’ta Arena’da resmi olarak kampanyamızı başlatacağız. Genel strateji olarak belirlediğimiz husus şu, önce teşkilatlarımız sonra topluma gidiş şeklinde bir usulümüz var. Teşkilatlarımıza bilgilendirmeler yapalım, teşkilatlarımız yeni değişimi iyice özümsesinler ondan sonra sokağa, topluma çıkalım şeklinde bir stratejimiz var” dedi. 

EVET OYLARI ÖNDE

Anket sonuçlarının ne yönde olduğunun sorulması üzerine Yılmaz, “evet” oylarının önde olduğunu belirtti. Kararsızların varlığına işaret eden Yılmaz, “Herkes kararını vermişse kampanya yapmanıza gerek kalmaz zaten. Kampanyaların hedefi kararsız kitlelerdir” dedi.

BÜTÜN PARTİLERİN TABANLARI HEDEFİMİZ

MHP’nin tabanındaki “hayır” oyu vereceklerin hatırlatılması üzerine Yılmaz, MHP’nin kendi kampanyasını başttığını ancak Ak Parti’nin de bütün partilerin tabanlarını hedef seçmen kitlesi olarak gördüğünü ifade etti. 

ORC ŞİRKETİNİN YAPTIĞI ANKLET SONUÇLARI 

2017 Referandum'da sonuçlara dair çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. ORC şirketinin yapıtğı ankete göre oy oranları belirlendi. CHP’lilerin yüzde 10’u, HDP’lilerin de yüzde 4.5’i referandumda ‘evet’ oyu verecek. AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında değerlendirilen anket, referandumda vatandaş desteğinin yüzde 55’e çıktığını ortaya koyarken, ankete katılan CHP’lilerden yüzde 10’u, HDP’lilerin de yüzde 4.5’i, “evet” diyeceklerini bildirdiler. 

Seçim Anketi Sonuçları Nasıl Referandum Son Oy Oranı Ne | 10.03.2017 Güncel anket sonuçları

Seçim Anketi Sonuçları Nasıl Referandum Son Oy Oranı Ne | 10.03.2017 Güncel anket sonuçları

Referandum 2017 hangi tarihte?

Şimdiye kadar Genellikle Nisan ayı işaret edilirken Cumhurbaşkanı’nın onayından sonra 60 günlük süreçten sonra ilk Pazar referandumun yapılması böylelikle 16 Nisan tarihi oldu. Referandum’un ilk başlarda 2 ile 9 Nisan tarihlerinde olması bekleniyorken onay süreciyle ilgili aksamalar yüzünden ise Referandum tarihi 16 olarak belirlendi. 

Referandum anket sonuçları açıklandı.A&G’nin ve ORC'nin seçim anket sonuçları belli oldu. Seçimleri bilen isim Adil Gür'ün yaptığı son anket ise kararsızlar konusunda çarpıcı bir tablo ortaya koydu. İşte son sonuçlar...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...