Tgrt Haber
25 Ocak 2022 16:31

İstanbul otogarı açıldı mı? Şehirlerarası otobüs seferleri başladı mı?

“İstanbul otogarı açıldı mı?” sorusu, yoğun kar yağışının meydana getirdiği ulaşım problemleri nedeniyle otogarların geçici süreliğine kapatılması üzerine en sık sorulan sorular arasında yerini aldı. Esenler Otogarı, Alibeyköy cep otogarı, Harem otogarı olmak üzere şehrin birçok yerindeki otobüs terminallerine giriş çıkışların kapatılması, vatandaşın gündeminden düşmüyor. Otogarların ne zaman açılacağına dair araştırma yapan vatandaşlar, “Cep otogarları ne zaman açılacak?”, “Şehirlerarası otobüs seferleri ne zaman başlayacak?” sorularına cevap aramaya başladı.

İstanbul otogarı açıldı mı? Şehirlerarası otobüs seferleri başladı mı?
istanbul otogarı,esenler,otogar

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın İstanbul otogarlarına dair yapmış olduğu açıklamanın ardından vatandaşlar, şehirlerarası  otobüs seferlerinin ne zaman başlayacağına yönelik araştırma yapmaya başladı. Valilikten gelen açıklamaya göre İstanbul’da otogarlardan çıkış yasağı getirildi. Yoğun kar yağışı nedeniyle felç olan trafik ve meydana gelen problemler, çok sayıda tedbiri de beraberinde getirdi. Valiliğin, olası bir kaza durumuna karşı önlem için getirmiş olduğu yasaklar kapsamında İstanbul otogarları kapatıldı. Peki İstanbul otogarı ne zaman açılacak? Şehirlerarası otobüs seferleri ne zaman başlayacak? İşte detaylar…

İSTANBUL’DA OTOGARLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Marmara Bölgesi’ni etkisi altına alan, vorteks ve EDK etkisiyle şiddetli bir şekilde hissedilen yoğun kar yağışı, şehirlerarası ulaşımı da olumsuz etkiledi. Hem karayolu, hem deniz yolu hem de havayolu ulaşımda aksamalar ve sorunlar oluşturan kar yağışı, birçok kazanın da yaşanmasına neden oldu. İstanbul Valiliği, meydana gelen problemleri ve yağışın etkisini sürdürmesi beklenen süreci göz önünde bulundurarak İstanbul’daki tüm otogarların ve otobüs terminallerinin giriş-çıkış işlemlerinin durdurulduğunu açıkladı.

İstanbul otogarı açıldı mı? Şehirlerarası otobüs seferleri başladı mı?
Şehirlerarası otobüs seferlerine getirilen bu yasağın 26 Ocak 2022 Çarşamba gününe kadar süreceğini duyuran İstanbul Valiliği, yasağın saat 09:00’da biteceğini, belirtilen tarih ve saate kadar şehirlerarası yolcu otobüslerinin İstanbul’a girip çıkamayacağını açıkladı. Yoğun kar yağışı, Esenler Otogarı, Alibeyköy Cep Otogarı ve Harem Otogarı başta olmak üzere İstanbul’da faaliyet gösteren çok sayıda otobüs terminalini olumsuz etkiledi. Bunun yanı sıra İstanbul Havalimanı da seferlerini durdurmak zorunda kaldı.

İstanbul’da yoğun kar yağışı nedeniyle alınan önlemler arasında yer alan otogardan çıkış yasağı sona erdi. Megakentte şehirler arası otobüs seferleri yeniden başladı.

ŞEHİRLERARASI OTOBÜS SEFERLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, şehirlerarası yolcu otobüslerinin 26 Ocak 2022 Çarşamba günü saat 09:00’a kadar İstanbul otogarlarına giriş ve çıkışlarını durdurduklarını açıkladı. Yapılan açıklamanın ardından şehirlerarası otobüs seferlerinin ne zaman başlayacağını merak eden vatandaşlar, Valilik’ten yeni bir açıklama gelmesini bekliyor. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle yasak olan şehirlerarası otobüs seferlerinin 26 Ocak 2022 Çarşamba günü saat 09:00’dan sonra yeniden başlayacağı öngörülüyor. Konuyla ilgili doğru bilgi ise İstanbul Valiliği’nden gelen habere göre netleşecek.

İSTANBUL VALİLİĞİ KARLA MÜCADELE ÇALIŞMALARI BASIN AÇIKLAMASI İÇİN TIKLAYINIZ!

İSTANBUL’DA KAR YAĞIŞI NE ZAMANA KADAR SÜRECEK?

İstanbul’da etkisini sürdürmekte olan yoğun kar yağışının ne zamana kadar süreceği merak ediliyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Afet ve Koordinasyon Merkezi’nde (AKOM) yapmış olduğu basın açıklamasında, İstanbul’da devam eden kar yağışına dair açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, Meteorolojinin vermiş olduğu uyarılara göre baskın yağışlarının devam edeceğini bildirdi. Vatandaşların yapılan uyarılara dikkat etmesi gerektiğinin altını çizen Ekrem İmamoğlu, “Her ne kadar trafikle ilgili akışı en verimli şekliyle şu an sürdürdüğümüzü ifade etsek de bir anda bastıran bir kar, kış koşullarına hazırlık olmayan bir araç ya da yoğunlaşan trafikten dolayı tıkanıklık o yollara hizmet etmemizi de engelleyecek. Lütfen vatandaşlarımız bu koordineli çalışmalarına bizimle devam etsinler. Hiçbir vatandaşımız acil ihtiyacını hissettiğinde kendini yalnız hissetmesin. Bizler 7/24 onların yanında olmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı. 

İstanbul'da yoğun kar yağışının 28 Ocak Perşembe gününe kadar etkili olması bekleniyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...