Tgrt Haber

Şehit edilen Eren Bülbül'ün horon oynadığı anların kaydı ortaya çıktı, o anlar duygulandırdı

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
12 Ağustos 2023 16:19 - Güncelleme : 12 Ağustos 2023 16:37
Eren Bülbül

15 yaşındaki Eren Bülbül'ün, Trabzon Maçka kırsalında yuvalanan teröristlerce şehit edilmesinin üzerinden 6 yıl geçti, acısı dinmedi hala taptaze. Eren'in şehadetinden sadece 2 ay önce ailesiyle horon oynadığı görüntüler ortaya çıktı. İzleyenleri duygulandırdı.

Takvim yaprakları 11 Ağustos 2017'yi gösteriyordu. Henüz 15 yaşında olan Eren Bülbül, Trabzon’un Maçka ilçesinde PKK'lı teröristlerin yerini, güvenlik güçlerine gösteriyordu. Bülbül, o gün teröristlerin saldırısı sonucu şehit oldu. Şehadetinin ardından Eren'in onlarca görüntüsü yayınlandı; ama bu defa başka. Ailesiyle horon oynadığı bu anlar, vefatından 2 ay önce çekilmişti. yani şehidin son görüntülerinden biriydi.

YENGESİNİN TELEFONUNDAN ÇIKTI 

Görüntüde Eren, ablası Yeter ve yengesi Esma Bülbül ile Çamlıdüz Yaylası'ndaki evlerinin önünde horon oynuyordu. O anları da kız kardeşi Sonay Bülbül, yengesinin cep telefonuyla kaydetmişti. Eren'in keyifle horon oynadığı bu anlar, yıllar sonra sosyal medyada yayınlandı. Kısa sürede çok sayıda beğeni ve yorum aldı.

Erensiz 6 yıl geçti

EREN BÜLBÜL ANILDI

Teröristlerin hayattan kopardığı Eren'in ölümünün üzerinden 6 yıl geçti. O gün bugündür hafızalara kazınan ismi hiç unutulmadı. Mezarı başındaki annesi Ayşe Bülbül: “Odur budur 6 yıl oldu benim için 6 bin yıl oldu.”  Bülbül, önceki gün mezarı başında sevenleri tarafından anılmış ziyaretçiler Eren için dua etmişti.

"EREN BİR BAŞKAYDI"

Oğlunun özlemini dindiremeyen Anne Ayşe Bülbül'ün gözyaşları da 6 yıldır kesilmedi. Anne Bülbül, “13 tane çocuğun 13 evladın içinde eren bir başkaydı” diyerek şunları söyledi: “Eren yerinde duramayan kıpır kıpır bir çocuktu. Eren bize bir parça ekmek için saçını süpürge eden bir çocuktu.” 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...