Tgrt Haber
12 Nisan 2024 11:43 - Güncelleme : 12 Nisan 2024 11:51

Şehit Hikmet Aslan'ın baba ocağı yürek burktu! Bakanlıktan açıklama geldi

Sosyal medyada şehit Piyade Uzman Çavuş Hikmet Aslan'ın evi görenlerin yüreğini dağlamıştı. Aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığı konuya el attı.

Editör: Banu İriç / Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Piyade Uzman Çavuş Hikmet Aslan'ın baba ocağı için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı harekete geçti. Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde teröristlerin ateşi sonucu şehit olan Aslan'ın baba evinin durumu sosyal medyada paylaşılmış ve yardım çağrıları yapılmıştı. Bakanlık baba evine tadilat yapılacağını ve aileye sosyal yardım bağlanacağını duyurdu.

Şehit Hikmet Aslan'ın baba ocağı yürek burktu! Bakanlıktan açıklama geldi - 1. Resim

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş'ın talimatı üzerine şehidin evinin tadilatının gerçekleştirilmesine yönelik çalışmalara başlandı. Bununla birlikte şehidin ailesinin uygun sosyal hizmet modellerinden yararlandırılacağı öğrenildi.

Şehit Hikmet Aslan'ın baba ocağı yürek burktu! Bakanlıktan açıklama geldi - 2. Resim

Şehit Hikmet Aslan'ın baba ocağı yürek burktu! Bakanlıktan açıklama geldi - 3. Resim

1 YAŞINDAKİ KIZI BÖYLE VEDALAŞTI

Piyade Uzman Çavuş Hikmet Aslan bölücü terör örgütü mensupları tarafından gerçekleştirilen keskin nişancı tacizi sonucunda ağır yaralanan ve yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olan Piyade Uzman Çavuş Hikmet Aslan, memleketi Niğde’de düzenlenen törenle son yolcuğuna uğurlandı.

Şehidin annesi Gülbahar ve babası İdris Aslan, eşi Kübra Aslan, kardeşleri ve yakınları düzenlenen törende gözyaşı döktü.
Şehidin kızı 1 yaşındaki Rüveyda naaşın başına gelerek babasıyla vedalaştı.

Şehit Hikmet Aslan'ın baba ocağı yürek burktu! Bakanlıktan açıklama geldi - 4. Resim

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...