Tgrt Haber
27 Eylül 2023 22:52 - Güncelleme : 27 Eylül 2023 23:12

Selçuk Bayraktar, F-35 iptaline neden olumlu bakıyor? Milli teknolojide yeni hedeflerini açıkladı

BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, katıldığı bir canlı yayında F-35'lerin iptaline olumlu baktığını söyledi. İnsansız savaş uçaklarında liderliğe oynamanın daha önemli olduğunu vurgulayan Bayraktar, "Milli olarak geliştireceğiniz en basit platform, dışarıdan tedarik edeceğiniz en ileri platformdan bile çok daha iyidir" dedi.

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: TGRT Haber
Selçuk Bayraktar, F-35 iptaline neden olumlu bakıyor? Milli teknolojide yeni hedeflerini açıkladı
,,,,siha,teknofest

BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, katıldığı bir canlı yayında savunma sanayi alanında yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin yerli ve milli projelerle büyümesini sürdürdüğünü belirten Bayraktar, İzmir'de gerçekleştirilen TEKNOFEST hakkında da bilgi verdi.

TEKNOFEST'E 1 MİLYON ÖĞRENCİ BAŞVURDU

TEKNOFEST'teki 41 yarışma için 1 milyon öğrencinin başvurduğunu belirten Bayraktar, "TEKNOFEST, 1 milyon öğrencinin başvurması ve bu kadar geniş yarışma alanlarının olması anlamında dünyanın en büyük etkinliği. TEKNOFEST, kendi rekorlarını kırıyor" dedi.

F-35 İPTALİ

Türkiye'nin F-35 programından çıkmasına olumlu baktığını belirten Bayraktar, şunları söyledi:

Milli olarak geliştireceğiniz en basit platform, dışarıdan tedarik edeceğiniz en ileri platformdan bile çok daha iyidir. Hele ki bu 5’inci nesil savaş uçağıysa… İnsansız savaş uçaklarında liderliğe oynamak çok daha önemli. 

BAYRAKTAR TB2 dünyada en fazla tankı imha etmiş uçak. Bir insansız hava aracı hem de ufak… Asla bu sonucu beklemeyeceğiniz bir araç. Bu sonucu hangi uçakta beklersiniz? Gelişmiş bir savaş uçağından beklersiniz değil mi? Peki, neyi kullandı burada? Paradigma dönüşümünün ve yeni nesil teknolojilerinin asimetrik avantajını kullandı."

'BAYKAR'IN DÜNYADA EŞİ BENZERİ YOK'

BAYRAKTAR TB2'nin en fazla ülkeye ihraç edilmiş SİHA platformu olduğunu sözlerine ekleyen Bayraktar, "BAYRAKTAR TB2’den elde ettiğimiz gelirlerle AKINCI’yı geliştirdik. BAYKAR’ın dünyada benzeri yoktur. Bu teknolojileri tümüyle öz kaynaklarımızla dünyadaki bütün rakiplerimizden daha hızlı geliştiriyoruz" diye konuştu. 

'32 ÜLKEYE İHRAÇ YAPIYORUZ'

BAYKAR'ın elde ettiği gelirin yüzde 99.8'inin yurtdışından geldiğini ifade eden Bayraktar, devamında şunları kaydetti:

"32 ülkeye ihraç yapıyoruz. Kendi sınıfın en iyisi Bayraktar TB2. Dünyanın en iyisi demiyorum. Birçok sivil operasyonda kullanılabiliyor. Türkiye muadil ürünleri yurt dışından alıyordu. Türkiye, onların onda birine daha gelişmiş teknoloji alıyor. TB2'yi İsrailliler yapmış olsaydı şuan verdiğimiz paranın 5-10 katını verip alırdık.

Uçak gemisinden kalkan İHA yapıldı ABD'de. Ama SİHA yapılmadı. Helikopter platformları vardı. Ama bunların zafiyetleri var. Biz bu konsepti ortaya attıktan sonra ABD ve İsrail 'Biz yapacağız' dedi. Kısa pistli gemiden kalkan SİHA. Bu çok stratejik bir kabiliyet. Çünkü bunu görememişlerdi."

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
qwerty28 Eylül 2023 08:02

çok iyi

Sonraki Haber Yükleniyor...