Tgrt Haber
04 Ocak 2019 13:59

Selçuk Bayraktar, İHA'ların ilk göreve başlama macerasını anlattı

Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, insansız hava araçlarının ilk göreve başlama macerasını sosyal medya üzerinden paylaştı.

Selçuk Bayraktar, İHA'ların ilk göreve başlama macerasını anlattı
Selçuk Bayraktar

Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, 2015’te Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) envanterine giren ve üstün başarılar sergileyen insansız hava araçlarının (İHA) ilk göreve başladığı anı paylaştı.

Bayraktar, bu süreci Twitter'dan yaptığı paylaşımla anlattı. 

 

Bayraktar şu ifadeleri kullandı:

"Eylül 2015 İHA’larımız TSK envanterine girmiş ve Trakya’da askeri birlikte eğitimleri devam etmektedir. Terör yeniden alevlenmiştir. Kara Kuvvetleri Komutanlığından telefon gelir, "24 saat içinde hava kargoyla nakledilmek üzere acilen Çorlu Hava Birliğinde hazır olur musunuz?" O anda İHA eğitim uçuşundadır. Bayram yakın olmasına rağmen bayramı da Batman’da geçirmek üzere tüm ekip gönüllü olur. Onlarca tırlık malzeme paketlenir, en az 6 ay sürecek bir eğitim/görev için Batman’a naklolur. Milli İHA’ların ilk görev uçuşu kısa bir süre sonra yapılır.” 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...