Tgrt Haber
22 Nisan 2024 16:32 - Güncelleme : 22 Nisan 2024 16:53

Sıcaklıklar artıyor! Bakanlıktan orman yangını için kritik uyarı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, hava sıcaklıklarının hafta boyunca mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğine dikkat çekip orman yangınları için uyarıda bulundu.

Editör: Onur Kaya / Kaynak: Tgrthaber.com.tr
Sıcaklıklar artıyor! Bakanlıktan orman yangını için kritik uyarı

Meteoroloji'den gelen son tahminlere göre Türkiye genelinde hava sıcaklıkları artış gösterecek. Konuya ilişkin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'den dikkat çeken uyarı geldi. Orman yangınlarına karşı duyarlı olunması çağrısını yapan Bakan Özhaseki şu ifadeleri kullandı:

"Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı; Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzün hava tahmin raporuna göre hafta boyunca sıcaklıkların mevsim normallerinin;

  • Marmara, Ege ve Batı Akdeniz’de 4 ila 6 derece, 
  • Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da ise 10 ila 15 derece üzerine çıkması beklenmektedir. 

Meteorolojik veriler doğrultusunda;

  • Ormanlarımızda herhangi bir yangın meydana gelmemesi için daha duyarlı olunmasını,
  • Özellikle kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımız ve yaşlılarımız başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızın günün en sıcak saatleri olan 11 ila 16 saatleri arasında açık alanlarda bulunmamalarını istirham ediyorum."
Kaynak: Tgrthaber.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...