Tgrt Haber
13 Ocak 2015 14:01

Şike davasında Aziz Yıldırım beraatini istedi

'Futbolda şike' davasında haklarında verilen hüküm Yargıtay'ca onanan Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Yıldırım'ın da aralarında yer aldığı 6 sanığın yeniden yargılanmasına başlandı.

Şike davasında Aziz Yıldırım beraatini istedi
şike, şike davası, futbolda şike, yargıtay, fenerbahçe, aziz yıldırım, olgun peker,

"Futbolda şike" davası kapsamında haklarında verilen 6 yıl 3 aylık hapis cezası Yargıtay'ca onanan Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 6 sanığın yeniden yargılanmasına başlandı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, sanıklar Aziz Yıldırım, İlhan Ekşioğlu ve Olgun Peker'in de aralarında yer aldığı 5 sanık ile avukatları katıldı. Sanık Selim Kımıl ise duruşmaya gelmedi. Duruşmada, müdahil olarak Trabzonspor ve Türkiye Futbol Federasyonu avukatları da hazır bulundu. Duruşma salonu küçük olduğu için basın mensupları ile yöneticiler arasında yer tartışması yaşandı.  Duruşma, sanıkların kimlik tespitiyle başladı. Ardından söz alan Trabzonspor'un avukatları, reddi hakim talebinde bulundu. Cumhuriyet Savcısı Abdullah Mirza Coşkun ise reddi hakim talebinin reddine karar verilmesini istedi. Mahkeme heyeti, talebi karara bağlamak için duruşmaya ara verdi.
Adliye önünde gerginlik
Bu arada, bir grup Fenerbahçe taraftarı Aziz Yıldırım'a destek vermek amacıyla Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanmaya başladı. Gruptakiler, adliye önündeki meydanda çeşitli pankartlar açarak, sloganlar attı. Polis ekiplerinin adliye önünde geniş güvenlik önlemleri aldığı görüldü. Öte yandan, adliye önüne gelmek isteyen Trabzonsporlu bir grup taraftara, güvenlik gerekçesiyle polis izin vermedi. Polis, Trabzonsporlu taraftarları Çağlayan metrobüs durağına doğru yönlendirdi. Bu sırada, duraktan adliye önüne gelmek isteyen üzerinde Fenerbahçe forması bulunan bir kişi ile oradaki Trabzonsporlu taraftar grubu arasında kısa süreli arbede yaşandı. Polisin çıkan olayla ilgili 3 kişiyi gözaltına aldığı öğrenildi.
Davanın geçmişi
Kapatılan Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10. maddesiyle görevli İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Aziz Yıldırım, Olgun Peker, Serdal Adalı ve Tayfur Havutçu'nun da aralarında bulunduğu 85 sanık hakkındaki kararının temyiz incelemesini 17 Ocak'ta tamamlayan Yargıtay 5. Ceza Dairesi, Aziz Yıldırım ve Olgun Peker hakkında verilen hapis cezalarını onadı.   Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nin verdiği onama kararına itiraz eden Yıldırım'ın avukatları, şike davasında "adil yargılanma hakkının ve doğal hakim ilkesinin ihlal edildiği" iddiasıyla 14 Şubat 2014'te Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu. Yargıtay'ın "bozma" ve "onama" kararları verdiği dava dosyaları, 2 Mayıs 2014'te İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Aziz Yıldırım'ın avukatları, mahkemeye başvurarak yeniden yargılanma talep ederken, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da 7 Haziran 2014'te talebe ilişkin verdiği mütalaada, Aziz Yıldırım ile İlhan Ekşioğlu, Abdullah Başak ve Ahmet Çelebi bakımından yargılamanın yenilenmesine karar verilmesini istedi. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, avukatların yaptığı başvuru üzerine 23 Haziran 2014'te verdiği kararla hakkındaki hüküm Yargıtay tarafından onanan, aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 6 kişinin yeniden yargılanmasına ve infazişlemlerinin geri bırakılmasına hükmetti. Üst mahkeme sayılan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi de 29 Eylül 2014'te, Trabzonspor ve Bucaspor kulüplerin 6 sanığın yeniden yargılanması kararına yaptığı itirazı reddederek, bu kişilerle ilgili davanın yeniden görülmesini kararlaştırdı.
Trabzonspor'un talebine ret, Aziz Yıldırım'dan beraat talebi
Trabzonspor'un avukatları yeniden görülen "Futbolda Şike" davasında "reddi hakim" talebinde bulundu. Trabzonspor'un avukatlarının yeniden görülen "Futbolda Şike" davasında yaptığı "reddi hakim" talebi reddedildi. Yeniden yargılandığı davanın ilk duruşmasında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım savunmasını yaptı. Yıldırım beraatini talep etti. Aziz Yıldırım'ın mahkemedeki savunmasından satır başları...
Beraatını talep eden Aziz Yıldırım'ın açıklamaları şöyle:
"Savunmamın Yüce Türk Milleti adına yapıldığının kayda geçmesini istiyorum.
Fenerbahçe, aynı kararlılıkla özgürce ve kardeşçe yaşanılan büyük Türkiye için yoluna kaldığı yerden devam edecektir.
Başkanı olduğum tek örgüt Atatürk Türkiye'sinin en büyük sivil toplum ve spor örgütü olan Fenerbahçe Spor Kulübü'dür.
Suçumuz Fenerbahçeli ve Vatansever olmaksa, ölene kadar mahkum yaşamayı göze aldığımızı bildiririm.
"3 Temmuz 2011'de nerede duruyorsam bugünde aynı yerde duruyorum."
Bugün yaşananlar sadece Aziz Yıldırım'a ve Fenerbahçe'ye değil, bu toprakları Vatan yapan tüm değerlere yöneliktir.
"Fenerbahçe, aynı kararlılıkla özgürce ve kardeşçe yaşanılan büyük Türkiye için yoluna kaldığı yerden devam edecektir."
Arbede çıktı
Metrobüs durağının bulunduğu bölümde önlem alan polis ile açıklama yapmak için adliye önüne ilerlemeye çalışan Trabzonspor taraftarları arasında arbede çıktı.
Bu arada adliye önünde polis barikatını aşmayı başaran bazı Trabzonspor taraftarlarıyla birkaç Fenerbahçeli taraftar arasında kavga yaşandı. Yumruklu kavgayı araya giren polisler önledi. 2 kişi gözaltına alındı.
METROBÜSTE GÖZALTI
Adliye önünde açıklama yapmak istediklerini söyleyen Trabzonspor taraftarı uzun süre polise direndi. Polis tarafından Metrobüs üst geçidine çıkarılan taraftarlardan bazıları o sırada tek başına Adliyeye gelen Fenerbahçe formalı bir taraftarla tartıştı. Trabzonspor taraftarları Polisin Fenerbahçeli taraftara da engel olmasını istedi. Bu sırada 2 Trabzonspor taraftarı Fenerbahçeli gencin formasını yırttı. Ardından da saldırdı. Araya giren Spor Polisi ekipleri saldırıda bulunan kişileri gözaltına aldı. Bölgede polisin aldığı önlemler devam ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...