Tgrt Haber

Sinan Ateş cinayeti davasında tarih belli oldu

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
09 May 2024 15:30 - Güncelleme : 09 May 2024 15:45
Sinan Ateş cinayeti davasında tarih belli oldu

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin davanın tarihi belli oldu. Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşma 1 Temmuz'da görülecek.

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin davada, cinayet sanıklarının hakim karşısına çıkacağı tarih netleşti.

Davanın ilk duruşması, 1 Temmuz'da Ankara 32’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

SANIKLAR 4 AYRI SUÇTAN YARGILANACAK

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Sinan Ateş'in silahla öldürüldüğü, Selman Bozkurt'un ise hayati tehlike geçirecek şekilde yaralandığı olaya ilişkin soruşturmayı tamamlayarak, 22 şüpheli hakkındaki iddianameyi Ankara 32’nci Ağır Ceza Mahkemesine göndermiş ve kabul edilmişti.

22 sanık, 'tasarlayarak öldürme', 'öldürmeye teşebbüs', 'suça azmettirme' ve 'suça yardım etme' suçlarından yargılanacak.

Olaya ilişkin hakkında işlem yapılan 39 kişiden yurt dışına çıkış yasağı getirilen 17 kişi hakkındaki soruşturma ayrı bir dosya üzerinden sürdürülecek.

NE OLMUŞTU?

Sinan Ateş, arkadaşı Selman Bozkurt ile 30 Aralık 2022'de Çankaya ilçesi Kızılırmak Mahallesi'ndeki binadan çıktığı sırada motosikletli 2 kişinin silahlı saldırısına uğramıştı. Bozkurt omzundan yaralanırken, Sinan Ateş hayatını kaybetmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...