Tgrt Haber

Son dakika! MSB'den Sincar ve Haftanin'de operasyon: 3 terörist etkisiz hale getirildi

12 Şubat 2022 10:00

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanlığı Twitter resmi hesabından yapılan açıklamada, Irak'ın kuzeyindeki Haftanin'de 2 ve Sincar'da 1 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyinde 3 teröristin hava operasyonlarıyla etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Bakanlığın resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kararlılıkla sürdürdüğümüz operasyonlarımız neticesinde, Irak’ın kuzeyindeki Haftanin bölgesinde tespit edilen 2 PKK'lı terörist ile Sincar’da tespit edilen 1 PKK’lı terörist icra edilen hava harekâtlarıyla etkisiz hâle getirildi. Operasyonlarımız etkili şekilde devam edecek."

Son dakika! MSB'den Sincar ve Haftanin'de operasyon: 3 terörist etkisiz hale getirildi

3 BÖLGEDE 33 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Öte yandan Milli Savunma Bakanlığı'nın dün gerçekleştirdiği operasyonlarda, Fırat Kalkanı ve Barış Pınarı harekat bölgelerinde 29, Mardin sınırında ise 4 olmak üzere toplamda 33 terörist etkisiz hale getirildi. "Her terörist için kaçınılmaz son bellidir!" başlığıyla MSB'nin resmi sosyal medya hesaplarında yapılan paylaşımlarda, operasyonun detaylarına yer verildi.

SALDIRI HAZIRLIĞINDAKİ TERÖRİSTLER VURULDU

9 Şubat'ta ise saldırı hazırlığında olan ve Fırat Kalkanı bölgesine taciz ateşi açan 9 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi. MSB'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Terörist neredeyse hedefimiz orası! Kahraman Komandolarımız, Fırat Kalkanı bölgesine taciz ateşi açan ve saldırı hazırlığında olan 9 PKK/YPG'li teröristi başarılı bir operasyon ile etkisiz hâle getirdi. Bugün etkisiz hale getirilen terörist sayısı 14 oldu." ifadelerini kullandı.

Yine 9 Şubat'ta, bu kez de Irak'ın kuzeyindeki Zap ve Avaşin bölgelerinde tespit edilen PKK'lı teröristlere yönelik hava harekatı düzenlendi. Harekatta Hava Kuvvetleri 5 teröristi etkisiz hale getirirken Milli Savunma Bakanlığı, haberi şu ifadelerle kamuoyuna duyurdu:

"Irak’ın kuzeyindeki Zap ve Avaşin bölgelerinde tespit edilen 5 PKK’lı terörist Hava Kuvvetlerimiz tarafından etkisiz hâle getirildi. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, en son terörist etkisiz hâle getirilinceye kadar operasyonlara kararlılıkla devam edecek."

TACİZ ATEŞİNE ANINDA KARŞILIK

8 Şubat'ta Mardin'deki Akdoğan hudut karakoluna taciz ateşi açan 4 PKK/YPG'li terörist ile Barış Pınarı bölgesine saldırı hazırlığındaki bir teröristin öldürüldüğü açıklandı. Açıklamada, Barış Pınarı bölgesine saldırı hazırlığındaki bir PKK/YPG'li teröristin de komandolar tarafından öldürüldüğü kaydedildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...