Tgrt Haber

İstanbul’da siyahi aileye küfürler yağdıran şahıs gözaltına alındı

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
10 Temmuz 2022 07:58 - Güncelleme : 10 Temmuz 2022 08:01
İstanbul’da siyahi aileye küfürler yağdıran şahıs gözaltına alındı
istanbul,metro,ırkçı saldırı

İstanbul’da Yenikapı-Hacıosman seferini yapan metroda yanında oturan siyahi aileye küfür ederek ırkçılık yapan şahıs polis ekiplerince yakalandı. Kimliği belirlenen şahsın O.O.K. olduğu belirlendi. Gözaltına alınan şüpheli, işlemleri yapılmak üzere emniyete götürüldü.

Sosyal medyada gündem olan ırkçılık olayı polis ekiplerini harekete geçirdi. Yenikapı-Hacıosman metrosunun Haliç durağında bir kişi, yanında oturan siyahi aileye küfürler yağdırdı. Hem Türkçe hem de İngilizce küfürler eden kişi, "Afrika'ya dönün, gidin buradan" diye bağırdı.

YOLCULAR SESSİZ KALDI

Siyahi erkeğin yanında eşi ve küçük çocukları olmasına aldırış etmeyen şahıs metrodaki vatandaşlar tarafından görüntülendi. Siyahi aile ise yapılan ırkçılığa karşı hiçbir karşılık vermeden sessizliğini korudu.

İstanbul’da siyahi aileye küfürler yağdıran şahıs gözaltına alındı

POLİS EKİPLERİ HAREKETE GEÇTİ

Sosyal medyada gündem olan görüntüler sonrasında polis ekiplere harekete geçti. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, polis ekipleri "halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme", "ayrımcılık" ve "tehdit" suçları ile ilgili Fatih ilçesinde çalışma başlattı.

GÖZALTINA ALINDI

Yapılan incelemede şüphelinin O.O.K. olduğu belirlendi. Gözaltına alınan şüpheli, işlemleri yapılmak üzere emniyete götürüldü.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...