Tgrt Haber

Soçi açıklarında metan gazı faciası: 3 Türk balıkçı hayatını kaybetti

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
18 Şubat 2024 20:39 - Güncelleme : 18 Şubat 2024 20:41
Soçi,,ordu

Soçi açıklarında metan gazından zehirlenerek, ölen 3 Türk balıkçının cenazeleri yurda getirildi. Olayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı.

Ordu Ünye Limanı'ndan ayrılan "Eminoğulları 4" isimli balıkçı teknesi, hamsi avlamak için Rusya'nın Soçi açıklarına gitmişti. 5 mürettebatlı teknedeki balıkçılar, yem olarak depolanan hamsilerin bulunduğu ambar kısmında temizlik yaparken metan gazından zehirlendi. Olayda 3 Türk balıkçı hayatını kaybetti.

Soçi açıklarında metan gazı faciası: 3 Türk balıkçı hayatını kaybetti - 1. Resim

TEKNE YURDA DÖNDÜ

Balıkçılardan Caner Gürkan (50), Cengiz Demirci (30) ve Emrah Bakırcı (24) hayatını kaybederken, 2 balıkçı ise yardımcı bot ile Rusya Soçi limanına intikal ettirilerek, hastanede tedavi altına alındı. Ölen balıkçıların cenazeleri, Eminoğlulları 4 balıkçı teknesi ve 18 mürettebatı ile birlikte bugün Ünye Limanı’na yanaştı.

CENAZE İŞLEMLERİ BAŞLADI

Ünye Cumhuriyet Savcısı’nın gemide yaptığı incelemenin ardından balıkçıların cenazeleri, otopsi ve aileleri tarafından teşhis edilmek için Ünye Devlet Hastanesi morguna götürüldü. Olayda hayatını kaybeden Cengiz Demirci ve Emrah Bakırcı’nın otopsinin ardından memleketleri Samsun’un Terme ilçesine gönderileceği öğrenildi.

Soçi açıklarında metan gazı faciası: 3 Türk balıkçı hayatını kaybetti - 2. Resim

Rizeli olan 2 çocuk babası Caner Gürkan’ın ise otopsinin ardından cenazesi için İstanbul’a gönderileceği ve kılınacak namazın ardından İstanbul’da defnedileceği öğrenildi.

2 GÖZALTI

Olayla ilgili 2 kişi gözaltına alınırken, incelemeler ise devam ediyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...