Tgrt Haber
13 Temmuz 2022 13:29 - Güncelleme : 13 Temmuz 2022 13:39

Sokak ortasında yasak aşk cinayetinde yeni detaylar: Fake hesap, aldatma, inkar, suçlama… Kardeşimi aşk değil para yüzünden öldürdüler

Şanlıurfa’da yasak aşk yaşadığını iddia ettiği Ferhat Demir’i kurşuna dizen Fatma Yiğit hakkında yeni detaylar ortaya çıktı. İfadesinde ‘namusumu temizledim, pişman değilim’ diyen Yiğit’in yalan söylediğini öne süren Demir’in abisi Murat Demir, kardeşinin ailesiyle çok mutlu olduğunu ve eşini aldatmadığını, yasak aşktan değil paradan dolayı öldürüldüğünü öne sürdü.

Editör: Berna Akkaya / Kaynak: SABAH
Sokak ortasında yasak aşk cinayetinde yeni detaylar: Fake hesap, aldatma, inkar, suçlama… Kardeşimi aşk değil para yüzünden öldürdüler
,

Şanlıurfa Suruç’ta sokak ortasında işlenen yasak aşk cinayetinde kan donduran yeni detaylar ortaya çıktı. Konuya ilişkin açıklama yapan maktul Ferhat Demir’in abisi Murat Demir, kardeşinin öldürülmeden önce darp edildiğini, üzerinden kimlik ve para çıkmadığını söyleyerek yetkililerden konunun aydınlatılması için yardım istedi.

‘EVLİYİM’ DEYİNCE FAKE HESAPTAN KOCASIYLA KONUŞTU

Suruç’ta av tüfeğiyle Ferhat Demir’i sokak ortasında kurşuna dizdikten sonra ‘namusumu temizledim, pişman değilim’ diyen Fatma Yiğit’in işlediği cinayete ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı. İddiaya göre öldürülen Demir bir süre önce sosyal medyada tanıştığı 3 çocuk annesi Yiğit'le birlikte olmak istedi.

Genç kadın önce evli olduğunu, bu ilişkinin mümkün olmadığını söyledi. Bunun üzerine akıl almaz bir plan yapan Demir, sosyal medyada sahte hesap açıp, kendisini kadın gibi tanıtıp Fatma Yiğit'in kocasıyla mesajlaştı.

‘BAK KOCAN SENİ ALDATIYOR’

Daha sonra Fatma Yiğit'e "Bak kocan seni aldatıyor, kadınlarla mesajlaşıyor" dedi. Aldatıldığını düşünen kadın, iddiaya göre Ferhat Demir ile aşk yaşamaya başladı.

Cinayetten sonra tutuklanan Fatma Yiğit'in ifadesinde pişman olmadığını söylediği ve "Namusumu temizledim" dediği öğrenildi.

“TÜFEKLE ATEŞ AÇIP POLİSİN GELMESİNİ BEKLEDİM”

Yiğit'in "Ailemin evine gittim. 'Babam bana ya git kendini öldür ya da o adamı öldür. Namusunu temizle' dedi. Ben de bana fotoğraflarımla şantaj yapan Ferhat Demir'i arayıp Suruç'a gelmesini istedim. Ferhat benimle konuştuğu sırada yanımda getirdiğim tüfekle ateş açtım. Daha sonra polisi bekledim" dediği ifade edildi.

EŞİ GÜÇLÜKLE AYAKTA DURABİLDİ

Öte yandan Demir'in cenazesi uçakla Iğdır'a getirilerek devlet hastanesi morguna konuldu. Buradan alınan Ferhat Demir'in cenazesi helallik için Karağaç Mahallesi'ndeki evine götürüldü. Yakınları tarafından ağıtlarla karşılanan Ferhat Demir, Iğdır'daki Asri Mezarlığa defnedildi. Demir’in 26 yaşındaki Eşi Kader Demir, yakınlarının yardımı ile güçlükle ayakta durabildi. Anne Nursen de oğlunun üzerine ağlayarak ilk toprağı attı.

“KARDEŞİM KOMPLOYA KURBAN GİTTİ”

Kardeşinin ne yasak aşk ne de namus cinayeti yüzünden öldürüldüğüne inanmadığını belirten ağabeyi Murat Demir, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Kardeşim 4 yıldır ailesini Iğdır'da bırakıp inşaatlarda çalışmak üzere Bodrum'a gidiyordu. Kendisinden 10 gündür haber alamıyor ve kayıp ihbarında bulunmuştuk. 10 Temmuz akşamı sosyal medyada kardeşimizin bir kadın tarafından ilçe merkezinde öldürüldüğünü gördük. Böyle bir aşktan hiçbirimizin haberi yoktu. Hemen Suruç ilçesine gittik. Kardeşimiz bize göre ne namus ne de yasak aşk kurbanı. Bir komploya kurban gitmiştir.”

“PARASI İÇİN ÖLDÜRDÜLER”

“Öldürülmeden önce fena halde dayak yemiş. Cesedini oraya atmışlar sonra da bu kadın tabanca ile defalarca ateş edip adını 'namus cinayeti' koymuş. Kardeşimin üzerinde ne cep telefonu ne kimliği ne de para çıktı. Her şeyini gasp etmişler. Cinayet görüntülerini de yine kendileri çekmiştir. Kardeşimle bu kadın Bilecik'te 3 gün kalmışlar. Her şey planlı. Kardeşimi parası için öldürdüler. Ama bunlar adalet önünde hesap verecek ve diğer suçlular da tutuklanacaktır.

“AİLESİ İLE ÇOK MUTLUYDU”

“Kardeşim öldürülerek geride bir dul kadın ile 7, 4 ve 2 yaşında olmak üzere 3 çocuk da yetim bırakıldı. 7 yıllık evli olan kardeşim ailesi ile çok mutluydu. Devletimizden tek isteğimiz bu olayın en ince ayrıntısına kadar incelenmesi ve tüm suçlulara hak ettiği cezayı vermesi. Kardeşimizi ellerimizle toprağa gömdük. Cezasını adalet verecektir."

Kaynak: SABAH
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...